JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, October 14, 2009

S.E.T.E.M.

ahad lepas aku copy cite setem yang nabil donlot.. kunun2 nk tgk secepat mungkin, tp paham2 je la..aku bukan goyang kaki aje kt usm nih, goyang kaki sambil buat kerja lain oke!

jadi aku nak tulis review utk filem nih..ecece.. nk buat film review lak tetiba.. hik hik.. ape salahnye, dah aku suke movie ni, aku tulis je la...

cite ni mengisahkan ade sorang uncle org putih ni yang dtg mesia kunun2 nk pamerkan setem yang moyang dia print seratus tahun yg lalu. tu adalah satu2nya setem yg di print. tau2 je la, org2 skrg suke kan benda2 yang ade nilai artifak nih.. (kecuali aku!) dan dikatakan setem tu nilainye USD4j. mak ai! kayo den! tak payah keje sepnjang hayat lah!

pastu, ade byk la org nk curi setem nih, geng ank yatim (rasyidi ishak& afdlin shauki), geng piranha (kaum cina) dan geng tosai (sathiya dan aku x kenal). geng anak yatim nih bekerjasama dgn geng piranha (boleh dipanggil sbg anak buah la). deorg punye plan, fuh! hebat! tp ade pertembungan antara geng tosai dgn geng piranha+anak yatim. masa misi nak rompak setem tu, berlaku satu accident antara van yg bwk setem tuh ngan kete yg dipandu oleh geng piranha. masa tu setem tu terbang, dan seorang PATI pgg setem tu. puas la pulak geng2 ni cari mamat nih.. tp penyeludup PATI ni ade contact jugak ngan geng piranha ni. masa geng piranha+anak yatim nak p amek setem, polis buat rush kt premis itu, sbnrnye nk tgkp pati.. tp lain pulak jadinye.. PATI yg pgg setem tu lari.. rebut sana rebut sini, finally setem tu terlekat kt beg que haidar (org buta dlm cita nih). geng tosai yg sorng lagi+afdlin kejar mamat tuh, act afdlin diculik masa nih. akak que (vanidah imran) guna setem tu utk post surat permohonan utk mengubati mata adiknye.. dgn dia2 pulak kena culik kt cini.. masa ni banyak la scene yg aku tak reti nak cite berlaku, but finally, they found out that the stamp is a fake as the englishman just want to claim the insurance...

lastnye sume pun insaf (geng piranha lenyap, kerana diserang samseng) dan mereka bekerjasama utk tangkap penipu tuh..

out of 5, i would like to give 4.5;p

*aku rase aku lg suke cite ni dr papadaom;p
**aku bukan peminat filem aksi, tp yg ni aku suke pulak.. heran sungguh!

6 pengomen tegar:

urji hashim said...

lmbt nye tgk,,hehehe,, tp mmg klakar,,rating 5.5,,lbh 0.5,,hehehe

cik oryza said...

biasa la x pegi panggung.. huhu. ok ape dr x tgk lgsg.. xleh lebih dr 5. error ok! haha

urji hashim said...

saja bg lebey nk up perfileman kita,,hehehe,,lg p0n mmg best cter2 afdlin nihh,,mybe weeknd nih nk g tgk papad0m,,ehhe

cik oryza said...

huhu...dh tgk dh papadom...haritu ade tygn kt usm;p

nabilA said...

yeay!!!!
me to loike the setem filmmuchos better than papadoms.

haha
ayat geng tosai

cik oryza said...

patut x paham pon

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U