JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, October 21, 2009

sekadar teladan

selalu kite dengar si polan pegi jumpa bomoh sebab itu, sebab ini... kadang2 jumpe bomoh sebab n mengenakan org (nauzubilla himin zalik).tp realitinye aku mmg x pernah jumpe lagi, sampai la ke satu ketika ni....

anak lelaki org dekat rumah aku nak melangsungkan perkahwinan. malangnye, si ibu lelaki ni x suke bakal menantu pilihan anaknya tu. dia lagi suke anak angkatnya... punye la susah hati masa aku pegi jumpe dia tu...

hurm, sebagai penyelesaian, aku suggest la suruh menantu pilihan ni baca certain doa (ayat quran) bagi melembutkan hati mamat nih. aku ade jugak tau beberapa ayat (tu pun tips dr org jugak) tp setakat suggest kt makcik tu je la...

tapi amat mengejutkan jwpn mak cik ni... "sempat ke? mak cik takut x sempat je.. dh dekat sgt nk kawinnye ni.. xpe la, mak cik dh bwk gmbr pegi kt bomoh, mintak buat deorg dua org tu bergaduh" YA ALLAH! terkejut aku! dia lagi sanggup mintak tolong bomoh drpd mintak tlg dr ALLAH.. hurm.. siap persoalkan sempat ke tak tu! hish... aku kate la, insya allah kalo dh jodoh, sehari pun akan lembut hati anaknye tu utk terima wanita pilihannye tu.. tu kan sume keje ALLAH..

pelik2 ye manusia sekarang? lebih percaya kebolehan bomoh berbanding kekuasaan ALLAH ye? kompius...kompius...

4 pengomen tegar:

Firol said...

percaya tahyul dan khurafat lagi,,, rasa nak aku rendam dalam tangki indah water yang belum diproses

cik oryza said...

stuju2! huhu

husna said...

ini kes nak cepat tak mau pike dosa pahala dah..

cik oryza said...

tu la dinamakan manusia kak husna.. huhu

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U