JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, October 11, 2009

satu kisah ketika aku berusia 10 tahun

masa aku berumur 10 tahun, aku ngan family aku tgl kat kuartes hospital teluk intan. hurm..kalo nak banding ngan tempat2 lain, this is the best place i've ever been. kerana? masa tu kan aku kecik lagi, seronok la main2.. tau2 je la kalo kt quarters, mostly golongan berkeluarga, jadi rakan sebaya ramai..seronok la aku main rounders, lumba lari, main baling selipar dan kayuh basikal keliling hospital.. oh! aku rindukan tempat itu..

mase aku kecik, aku lagi suke pakai skirt. sungguh kewanitaan kan? haha.. banding ngan adik aku, dia lagi suke pakai seluar. dan sampai sekarang, aku meneruskan tradisi penuh kewanitaan aku tu dan memakai baju kurung lak.. (pergh.. ayat aku..)

bile dh duduk kuarters nih, paham2 je la.. ade banyak peringkat umur.. maka, ade jugak la aku dengar desas desus ade abg ni minat kat aku. abg ni djh 6 (djh 6 dh tau nak minat2 ke) dan aku sebagai budak yang belum baligh (pada masa tu) takut gila bila ade org minat..

satu hari kami balik ke kampung kat sg siput (kampung ayah). kami sampai rumah dlm kol 6++. sepanjang perjalanan, aku igt satu benda je.. aku nak kayuh basikal round kuarters bila sampai nanti. maka, bile sampai tu aku terus je capai basikal.. kayuh ngan adik. siap lumba tak tahan tuh (leh bayang tak budak pakai skirt kayuh basikal laju2.. tak malu sungguh la aku nih) bile sampai depan padang(tempat aktiviti budak2 kecik dan remaja), aku dengar org sorak..kuat sungguh! aku toleh belakang, adik aku kayuh basikal laju jugak. oooo ade hati nak potong aku ye! jangan harap.. hehe..

then, aku masuk lap kedua.. still dekat padang ade org bersorak.. fuiyooo ramai gila penyokong aku! aku kayuh laju lagi..nasib baik tak tersungkur je.. toleh2 blkg abang yg dikatakan minat aku tuh dok kejar aku rupenye..

aku dah kecut perut.. kayuh laju2... doa mintak cepat la sampai rumah.. 'MAKKK TOLONG!!! KAK LONG TAKUTT!!!"

sampai2 umah, aku campak basikal dok senyap2 dlm rumah..

sebulan aku tak kuar main tau.. fobia tau.....

*abg tu hensem gak tau.. haha.. malangnye aku kecik lagi masa tu.. haha

8 pengomen tegar:

Anonymous said...

urji hashim:

tumpg tnya,,adeq tu sape?hehehe

cik oryza said...

adik tu adik perempuan sy la...xkenal ke? haha

Anonymous said...

wa sweet giler cite nih..mesti tsyum kan bile trgt blik..hahha

saidah said...

sweet giler..hahaha

saidah said...

sweet giler..hahaha

cik oryza said...

hurm...sekarang leh la senyum... cube bayang dulu2... kayuh basikal dlm keadaan mengeletar tuh..

Nadiah Sidek said...

hahaha! lawak la farhana nih

cik oryza said...

skrg baru rase lawak akak..dolu2, mmg sy menyorok dlm rumah

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U