JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, October 18, 2009

interview yang paling susah aku pernah face dlm dunia

seriously aku cakap, aku tak pernah pegi interview kerja...interview GA tu lain okeh!

one fine day, kawan aku nak introduced aku kat mamat sama skolah dgn dia.. hurm, aku ok kan je la... dh kwn sendiri jadi org tengah, bole percaya kot! then mamat ni pun mula la msg utk kenal lebih lanjut...

yang paling tak tahan tu, aku siap di interview lagi.. fuh! mcm mak datin cari menantu! mmg la berhati-bati nak cari pasangan hidup, tp soklan tu biar la releven dgn JAWATAN! aku rase JPA pun xpernah tnye soklan2 macam mamat ni tnye kt aku.

ok, berikut adalah soklannye. merah jwpn aku (ala2 salah la...) dan jwpn yg dia bagi kaler biru (kunun betul la tuh.. hampeh!)

soklan 1: bile tarikh lahir awak?
-22 february 1985
-ok, lulus... sebab sy mmg nak org muda dr saya..
(muda bulan je daaa)

soklan 2: dlm banyak2 surah dlm al-quran, surah mane awk paling suke?
-sy suke sume..
-satu je
-surah yasin
-sy suke ar-rahman, kalo surah yasin, org xpndi baca quran pun leh baca
(sukehati je kutuk aku.. sukehati la hei!)

soklan 3: kalau ade sebijik durian, awak suke bahagian mane?
-sy suke kucing tido
-ape tu?
-yang ade seulas je satu pangsa
-oh, kalo sy, sy suke yg dekat dgn tangkai, yg dekat tangkai lebih manis, may be nutrient lebih banyak sampai kt situ berbanding yg tgh atau hujung.
(aku tak tahu ape ke jadahnye aku suke durian bahagian mane dgn jodoh)

soklan 4: (ala2 sokan teka teki) kenape, kalo kite kentut, kite amek wudhu kite tak basuh bontot pun?
-gile punye soklan... aku tak tahu... kwn aku yg lain just kate "kalo kite kentut muka yg malu ke punggung yg malu?"-"muka"-"ha, sebab tu basuh muka" gagagaggagagaga
-sbnrnye sy pun xtau jwpnnye

setelah soalan yg durian dan kentut tu disoal, tak hingin aku kat mamat ni lah!

moral of the story? aku xmo kt dia, dia pun xmo kt aku kot! hik hik

8 pengomen tegar:

Anonymous said...

hahahahaaa........... waduh...bengong seh!!!
hahahaa..... maw kenal jodoh tgk kentot dulu ka??? hahahahahaa

urji hashim said...

nk gelak sket bley??haha,,klakar sggh si abg mat,,haaha,,nasib baek pipah xde tnya camtu kt sy,,hehehe

cik oryza said...

anonymous: interview zaman moden la katekan;p

urji: kalo berani gelak la...huhu

husna said...

hehehehe.. mmg aneh punya soklan

cik oryza said...

seaneh tuannye la kak husna...mujur x jadi;p

urji hashim said...

gelak kt brader tu laa,,hehehe

rumaizah said...

perghh..cane leh sanggup lyn gak sampai abis tu?

cik oryza said...

sabar la konon;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U