JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Monday, October 12, 2009

Consequences kepada kena kejar dgn abg hensem

kemarin aku cerita pasal aku kena kejar ngan abang hensem masa umur 10 tahun, consequence nya aku kate aku tak kuar main kan.. hurm..bukan semudah itu..hehe

setelah dikejar dgn basikal, memang aku tak kuar main. siap aku mengharamkan kaki aku jejak padang tempat deorg bersorak tuh.. hehe..

tp malangnye, tau2 je la kalo dh duduk kt hospital, banyak la aktiviti nye... antara aktiviti wajib adalah kelas fardhu ain kat masjid hospital setiap malam sabtu. maka, ramailah anak2 staff akan pergi ke masjid masa tuh. nak tak nak, aku kena face jugak abg yg kejar aku tuh.. mase tu tak yah cakap la... aku rase malas gila nk p masjid semata2 kerana takutkan abg tuh. asal jumaat je mula la berat hati nk pegi masjid..hehe

bukan ape, org lain pun pakat nyakat jugak...sakit hati tau.. masa tu kan aku budak lagi, sah2 la tak reti ape satu (aku bukan mcm budak zaman sekarang oke).

tak keluar main? hurm...sesuatu yg amat membosankan.. terpaksa la cari alternatif lain, cthnye main ngan kucing ke, main badminton ngan adik beradik ke.. hurm.. mcm2 lah!

setelah tamat tempoh kuarantin aku, aku pg main kat padang balik.. bilangan org yg menyakat berkurang secara drastik... deorg tau aku merajuk kot (padahal aku takut sebenarnye)

hurm...rindunye aku kat zaman dok kat teluk intan... ade sape2 leh bawak aku ke sana x?

4 pengomen tegar:

jijie said...

abg ensem yg mane ni? tak cite pun..huhu

cik oryza said...

ala...ni rentetan cite sebelum ni..abg ensem masa sy umur 10 thn dulu

Firol said...

pernah dok tlk intan..area mana kak cho tinggei?

cik oryza said...

pernah, tahun 1994&1995. kt kuarters hospital teluk intan yg baru

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U