JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Saturday, August 22, 2009

1 ramadhan 1430

asalamualaikum...

semoga pagi ni bangun sahur dan tak lupa niat puasa ye kawan2.. dan semoga anda berjaya merebut pahala bertarawih di malam 1 ramadhan..

isyk, rase mcm bukan diriku pulak bile cakap sopan2 ni..ehhehe...

aku just nk bercerita/bertanye pendapat pada korang, sedikit masalah la...

macam ni ceritanye, kt perumahan sy ni kebanyakan makcik2 agak tua dh, meaning da beranak cucu la...age dlm 60++ dan setiap kali tarawih, sy esti rasa bersalah...sebabnye? makcik2 ni akan hamparkan sejadah masing2 dan mereka akan dok se-center-center-nye atas sejadah itu... so, amat ketara jarak di antara jemaah tu.. bukan tak berlaga bahu, telekung pun tak bersentuh! nak ditegur pangkat makcik2... mcm mane eh?

teringat pulak satu masa dulu sy berjemaah kt masjid USM, ade sorg minah ni bertindak ala2 pengawas kt asrama yg merapatkan saf kami...tapi tu terlampau rapat la pulak! pas solat mesti PID sy dtg sb terlampau sempit..langsung xselesa!

hish! dua2 pun xda sifat bersederhana...yg satu nk extreme jauh/extreme selesa, yg lagi satu, extremely takut ade ruang...

takkan esok aku kena jadi pengawas suruh makcik2 tu rapatkan saf kot..hmm..

2 pengomen tegar:

NaDiaH SiDeK said...

mmg ssh skit nk tegur makcik2. akk pun tak reti nk tegur mcm mana. udah le akk ni berat mulut (ringan tangan - duk manaip! ekeke..)

cik oryza said...

kalo mcm tu sy nk tk kak nadiah taipkan lah ye! heheheh

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U