JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, September 10, 2009

-menu buka puasa hari ni-

rase mcm lame pulak tak blogging... hehehe... setelah dilanda keletihan dan dehidration yang agak ganas semalam, maka aku kembali malam ni..hehehehe.. rindu ekk? dgr cite ade org soal apsal aku tak update blog? huhu.. sape tu ye?

harini aku takde cite sbnrnye.. aku masih lagi meningkatkan tahap kesihatan aku.. aku pun tatau apsal semalam aku letih sgt.. siap aku lari masuk lab assistant yg ade aircond tu smlm masa lab sebab tak tahan sgt keadaan yang terlalu panas. hasilnye, aku teguk dekat 2L air malam tadi. tarawih pon xpegi..penat gila beb.. ayah aku call kol 10 tu aku jawab mamai2 ja.. aku pun x hengat aku jawab ape ayah aku tanye..huhu

bile sampai waktu tghari, otak mula la ligat berfikir nak pegi bazar mane..dok fikir bazar ni ade makanan ape, bazar tu makanan ape pulak... hmm.. conclusion, mungkin harini adalah one fine day.. maka aku nak masak!!!!!!!!!!!! heheheh

aku baru beli portable stove awal ramadhan baru ni.. kadang2 masak jugak.. bile dah muak makanan kedai, dan larat nk memasak, maka berasap la dapur aku tuh.. berasap tak berasap, dah habis la satu tong kecik butane yang aku beli tu..dh masuk tong kedua pun..

so ape menu aku hari nih?

sup ayam, kacang botol goreng dan nasi putih la.. hehehe.. simple je.. makan sorang kan.. masak byk2 pun membazir je..

kol 6 baru nak siang ayam.. dapur pun satu tungku, berpeluh sampai ke kaki..heheh.. tp sempat pulak aku pegi lari ke kafe beli ais.. erm..mcm ni la bilik asrama..mane nak ade peti ais kan..act mase pegi tesco td, aku beli nescafe setin.. tp x sejuk.. maka aku dip tin tu dl ais la.. baru dpt minum air sejuk..

hurm.. nk makan best2 kat hostel kena think out of the box sikit..hehehe

4 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

beli la peti ais kecik pulak..hehe. hsbnd akk dulu ms duk di IH ada peti ais kat biliknya :D

cik oryza said...

kalo nk beli peti ais, x cukup kot yg kecik..kena yg besar terus rasenye...hehehe

cik idah said...

klu yang beso trus..hmm jwabnye baik awk sewa umah je trus..hihi, sng letak bnda2 lain jgk hehe.

cik oryza said...

hehe...sponser la cik idah...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U