JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, September 8, 2009

kata kak bed....

sape kak bed? kak bed a.k.a kak liyana adalah senior aku kt sini.. aku tertarik pd status YM dia hari ni, maka aku maku share dgn korang sume. jadi aku quote kata2 dia ek[1]:

"SEPARUH MASA KEDUA PIALA TAKWA"

canggih kan status dia? aku pun terpegun bila baca ayat tuh!

sekadar mengingatkan diri aku dan juga diri anda sume. ramadhan dah masuk hari ke-18. kalo bola sepak, dh masuk separuh masa kedua; kalo pregnant woman dah nak habis trimster kedua dan almost 3rd trimester; kalo undergraduate student, dh nak habis 2nd year pun, nx year konvo; dan kalo research student, tgl sikit je lagi labwork sblm tulis thesis. ha..mcm tu la analoginye.. lately aku suke bagi analogy ye.. hehe.. terpengaruh dgn pengajaran aku..hehehe

ok, kira skrg dah dia saat2 genting la.. nk elokkan lagi ape yang patut. kalo lawan bola, mesti masa ni gaduh nak score gol kot? kalo pregnant woman....hm... aku tatau..hahahah... kalo undergraduate masa ni la nk repair pointer, nk cari lec utk FYP dan utk research student, dah tentu la tak menang tangan nk buat keje.. kan?

kira kite pun kini di saat2 genting bulan ramadhan. berapa banyak pahala kita dah kumpul dlm masa 17hari yang lepas? berapa hari tarawih kita dah attend? berapa sedekah kita dah bagi? bape percent pahala puasa kena potong sebab kesilapan diri sendiri? puasa kita tu 'valid' ke tak belum tentu lagi.hmm..banyak benda nak fikir... dah la ramadhan ni dtg setahun sekali ja, reward yang ditawarkan mcm best dan gempak gila je!

utk saat2 genting mcm ni, bg sesetengah org ia genting utk membeli keperluan hari raya, bukak utk topup amalan yang mana lompong2 lagi dah.. semoga aku dan sume menjadikan separuh masa kedua utk bulan puasa ni sbg masa meningkatkan amal ibadat dan bukan sekadar shopping itu ini.. shopping tu xsalah, tp biarla berpada..

* i wonder... syaitan kan kena ikt... penyakit boros tu mai dr sape bulan pose ni ek... huhu

[1] kak bed, YM, 2009

to kak bed, siap tulis refference mcm tulis journal tuh! tq2 bg pnjm ayat pagi nih

5 pengomen tegar:

liyana said...

huhuhu.. terharunya dengan quotation tersebut.. kui kui kui..
sebenarnya ayat tu dicuri dalam blog www.saifulislam.com heheh... ni kirenye mcm dah cross refference.. huhuhu
ape pun jom kite merebut piala tu.. hihihi

cik oryza said...

ha....jom2!

Nadiah Sidek said...

ramai je yg guna quotation tu...dipinjam dr blog saifulislam ;)

cik oryza said...

tak sempat baca..tambah pulak tenet mcm siput je skrg...pas kak bed ckp baru bukak..huhu

Firol said...

CANGGIH AYAT TU...NAK GUNA PAKAILAH...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U