JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, September 13, 2009

spot check

lepas aku lari dr skolah raja perempuan taayah, aku masuk girls school kat kb.skolah aku ni boleh dikira sebagai sekolah samseng kat kb tu.. disebabkan aku ni masuk lambat, maka aku dicampakkan kat situ la..kerana girls school yang lain sume skolah terkawal..

satu aktiviti rasmi skolah aku adalah spot check. habis assembly ade spot check, kadang2 masa tgh2 sesi pembelajaran pun ade jugak..

antara yang paling selalu mereka check adalah kuku, tudung (cukup labuh atau tak, kerana budak2 skolah aku kalo yang samseng tu akan pakai tudung yang kalo tunduk sikit ja terus nampak leher dan tudung btl2 kt dada), pakai anak baju ke tak, pakai kain dalam ke tak, dan tambahan utk spot check dalam kelas-rambut (tak dibenarkan mewarna rambut walaupun bertudung), beg (kot2 ade bwk cd atau majalah hiburan), dan barang kemas.

denda? kalo kuku, anak baju dan kain dalam kena tulis nama dlm buku kalo tak silap.. kalo tudung singkat, alamatnye kena pakai kain telekung kat surau tu sepanjang hari, kalo kaler rambut, kena pakai tudung kaler merah sepanjang hari dan kalo bwk barang2 terlarang, akan dirampas.

satu hari, kecohla kelas aku kerana ade spot check. sbnrnye mmg akan kecoh kalo ade spot check. sape yga bersalah sibuk la nak sorok ape2 yang mereka bawak. hurm..biasanye kalo spot check kt kelas lebih kepada check barang & rambut.

tibe2 kawan aku menjerit (padahal aku tak rase ade kesalahan pada dirinya)


.......


........


.........


........


.........


........ALAMAK! AKU LUPE SIKAT RAMBUT PAGI TADI!!!!

laaaaaaaaaa.....sebab tu ke...heheh... malu la tu jap lagi kena bukak tudung dan menampakkan rambut yang tak bersikat tu..hikhik.. kwn aku ni mmg ade bakat melawak semulajadi sbnrnye..

0 pengomen tegar:

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U