JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, September 30, 2009

sharon yang ter'accident'kan

haritu aku lepak2 kat bilik labmate aku, sharon..sambil2 nganta kuih raya.. dia pun mula la buka cerita pasal kete dia yang terlibat dlm kemalangan jalan raya.. x teruk pun, tp ade la kemek kt depan kete dia tu..

katenye masa tu traffic was heavy, maka haruslah xleh nak bawak laju kan... masa tu dia nk membelok dr sungai dua ke usm. masa kt junction depan usm tu, satu kete naza mai dr arah depan, sbnrnye jauh lagi kate sharon, tp tibe2 dtg satu motor terus wat konar ala2 drift utk msk usm.. sharon mase tu memperlahankan kenderaan la...kang terlanggar lak moto tuh..

dan tibe2....

BANG!

kete dia dh kena langgar...masa bila naza tu mai pun dia xtau...kalo dr pendengaran aku, naza tu yang salah lebih sikit..hehe..bukan sebab sharon kwn aku, tp masa kejadian tu org sibuk nak solat jumaat.. dan sape yang pernah lalu kt masjid usm mase solat jumaat tu mungkin leh imagine mc mane sesaknye traffic masa tuh..jd yg ko nk drive mcm kt litar lumba tu pe hal kan? bawak2 la bersabar di hari jumaat yg mulia tu..tapi aku x sambng la ye dialog pertelingkahan mereka tuh.. aku sambung cite kete...

setelah dicheck2, ade cecair merah mengalir bwh kete sharon.. mengeelabah la dia..sape pulak yg dia laggar.. luckily masa tu ayah dia ade sama.. itu merupakan cecair radiator.. biar betul..small accident mcm tu pun leh buat container tu bocor ke? dh la uncle bengkel tu kate besi utk ape tah pon bengkok! aku igt kalo accident ala2 nk beramah mesra mcm tu kemek luar je..tp teruk jugak ye organ2 dalaman..

maka, beli la container utk cecair tu yang baru.. melayang lah duit dia tu.. ketuk sana sini, melayang lagi.. kete dia ni x berkualiti ke.. sharon sniri ckp, kalo small accident mcm tu dh pecah atau bengkok sana sini organ dalamannye, kalo accident besar, mau jadi mcm tin minuman kot! korang msti tertanya2 kan kete ape dia pakai kan....dia pakai kete 'SAYA PUNYA V' haa...translate sniri..huhu

*aku prnh dgr alkuliyah, dia kate kalo kite x byr zakat pun, Allah akan ganti dgn benda lain utk korang kuarkan duit jugak..mcm kete rosak ke, umah bocor ke..hape2 la.. aku pon propose kat sharon supaya bayar zakat..haha...

2 pengomen tegar:

Firol said...

sttmnt yg last tu memang benar..sebab aku dah tgk ada org kena

cik oryza said...

so..rajin2 la bayar zakat...hehe

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U