JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, September 2, 2009

apabila org meletakkan title 'rasulullah' kepada dirinya sendiri

aku bukannye alim ulama yang sepatah kataku dpt menyedarkan org, tp aku sorang budak yang sangat syg pada Rasulnya. jika semalam post aku begitu marah dgn seorang manusia hina yg mengaku dia adalah rasul, hari ni aku nk bgtau korang mcm mane sygnye aku pada Nabi Muhammad SAW.

analoginye mudah aje: sekiranya bapa korang sudah meninggal beberapa tahun lepas, dan hal ini pasti (bukan ragu2 kerana perceraian etc) dan tibe2 dtg seorg mangkuk mengaku bahawa dia adalah bapa korang. tambahan pulak, dia menyatakan bahawa ape yg bapa anda ajar adalah palsu dan macam2 lagi.. ape perasaan anda? MARAH bukan?

itulah yg terjadi sekarang. tp itu baru bapa, anda dh cukup marah. skrg ada org mengaku bahawa dia adalah rasulullah. aku rase kalau orang itu imannye walau senipis bawang, dia pasti akan marah. kerana: rukun islam pertama tiada tuhan melainkan Allah, nabi Muhammad pesuruh Allah

ketika solat di masjid nabawi, aku rase Rasulullah sgt dekat dgn aku. dan ketika mahu meninggalkan masjid nabawi, aku rase sgt sedih kerana terpaksa berpisah dgn rasulullah smpi aku fikir "kan best kalau aku ni warganegara saudi arabia... boleh aku melawat rasulullah selalu"

setahun lbh sikit pas aku balik mekah, aku terdengar ade org mengaku dia adalah Rasulullah.. isyk... biar betul nih! kalau betul dia adalah rasul jugak, kitab ape pulak Allah turunkan kt dia? ade ke pakcik? huhuhu.. rasul biasa ade mukjizat yg Allah kurniakan, ape mukjizat pakcik ek?teringin pulak sy nk tgk mukjizat pakcik ni... huhuhu

kawan2, sila jgn percaya kepada org tua nih... bahaya sgt2... kite doa dia insaf je la ek... semoga dgn kewujudan org2 mcm ni meningkatkan lagi ketakwaan kita kepada Allah, dan lebih meyatupadukan kite yg makin berpecah belah nih...ade la hikmatnye tu Allah jadikan org mcm ni kt atas muka bumi ni kan...Allah never create things without any reason...

7 pengomen tegar:

jijie said...

huhu..mmg da akhir zaman kite ni..

cik oryza said...

sama2 la berdoa kite ni tergolong dlm golongan yg beriman dan dilindungi... takut weh mati dlm keadaan kafir. nauzubillahiminzalik

Firol said...

..susah mau cakap ini org sudah gila kot...aku pelik macamana dia bleh twist ayat quran..memang gile tul lah..


yang best nye yang ikut tu bukan calang2...doktor peguam yang kolar putih je....

naimbakhir said...

x rela awak jadi warga arab wehh..xsanggup..xsanggup..
bersyukurlah awak jadi warga malaysia..
walaupon xleh lawat rasulallah selalu..tapi boleh doa untuk die selalu..
peace...

cik oryza said...

haa... takut sy xnk pegi bazar ramadhan dan mkn makanan mesia la tu kalo sy jadi arab.. wahaha

naimbakhir said...

owh..makan xpenting..mana2 pon boleh dapat.. kelakuan yang paling penting..kan?? kan?? walaupon xsemua arab macam tu..cukup la pengalaman yang telah dilalui..(skema dowhhh)hahahaha

cik oryza said...

fuh!!! gile punye ucapan politician... leh tetido dowh ni! hahaha

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U