JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, September 29, 2009

jamuan kelas zaman dolu2

lepas2 raya ni banyak la jamuan akan diadakan..kalo kt usm ni, kami menanti2 jamuan hari raya skul & ips.. dan aku ngan muna akan pastikan kami x tersilap p puasa haritu ;p (masa mula2 wat master dulu kami terpuasa pulak...huhu)

ni pengalaman aku la..kalo skolah lain aku x sure la pulak mcm mane cara deorg buat jamuan..tak kire la jamuan raya ke hujung tahun..

kalo skolah aku dulu, jamuan akhir tahun tu mmg pasti akan diadakan.. ye la kami ade tabung kelas..setiap minggu mmg kena byr.. 50sen shari je dulu.. tapi utk sembutan2 lain, mcm hari guru ke, hari raya ke, mmg bendahari buat peruntukan khas jugak.. (bendahari aku dr form 1 smpi form 5 adalah kwn aku, nik suhaily tu...mmg muka boleh dipercayai utk pegang duit..huhu)
biasanya jamuan kami hanya kat kelas je la..bukan mcm sekarang...annual dinner, cnfm kat hotel, masing2 cari baju lip lap lip lap kalah mak datin. dulu, dh la jamuan kt kelas je, kami dok sibuk melaram ngan baju skolah tu je la..hehe

menu pulak? biasa2 je... tp ok la..biasanya kami akan order bihun goreng.. tiap2 tahun pun bihun goreng..agak membosankan sbnrnye..malas nk order nasi sebab leceh sbnrnye.. lagipun kami nak jugak menu lain lagi....

disebabkan kami ni kelas budak2 bijak (kelas no 1 la..) haruslah kami xnak kalah dr segi menu..so utk buat kami ni distinguishable, haruslah ade menu lain..almaklumlah..kami nak sume cikgu yang ngaja kami makan mknn kami.. biasanya yang buat kami ni lain dr lain adalah dgn adenye sate..tu aje..huhu.. kelas lain xde pun..bangge seyh ade sate tym jamuan masa tuh..

selain drpd bihun dan sate, agar2 ke kuih-muih ke, cekedis ke, kire sponsor dr kami la..sukehati la nak bawak ape pun demi memeriahkan suasana..(sbnrnye makan bihun dan sate tu pun dh kenyang...saje nk main je tu..). masa tu jugak, kami akan bwk pinggan, sudu dan garpu sendiri..masa tu penggunaan pinggan polisterin, sudu/garpu plastik tak femes lagi..

kecuali masa aku form 5 ja kami tak buat jamuan kat dlm kelas, sebaliknye kami buat kat mcd.. sebabnye pengetua tak bagi mane2 kelas pun buat jamuan kt dlm kwsn skolah..tp aku rase tak best sgt kalo wat kt luar. ye la, tempat org kan..

tibe2 aku rase rinnnnnnnnnnnnduuuuuuuuu sgt nk pg jamuan skolah menengah instead of jamuan yang gah2 kat hotel2 tu

6 pengomen tegar:

naimbakhir said...

wow..kami dulu letak ribbon sblm cikgu masuk..nk menjeleskan org gak..ehehe

cik oryza said...

kiteorg ltk belon..siap letak sampah sarap kt dalam..nti bile pecahkan, bertabur la sampah sarap tu..hehe

naimbakhir said...

aa..penah buat gak..penat woo potong paper lama..potong kecik2 plak tu..lawak gak bila terkenang zaman dulu2 ek..ehehehe

cik oryza said...

tu la kenangan...nsb baik teringat..leh share same2

husna said...

waaa... kenangan betul... ada bendahari kutip duit... tempah makanan... susuun meja... gantung belon... dan banyak lagi...

cik oryza said...

hehe...same ek?

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U