JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, September 6, 2009

lab yang susah, kem komandan dan belanja berbuka puasa...





gambar di atas merupakan projek utk lab 3rd year 1st sem budak2 kimia analisis. susahnye, allah je la yg tahu.. bayangkan la, sepanjang 3 thn pengajian, kami byk belajar pasal mcm2 jenis instrument, konsep sesuatu instrument tu berfungsi, pastu ape gunanye satu2 instrument tu, dia nk analyze quantitatively ke qualitatively, etc la... baik jgn sebut byk2 kang ngan aku2 pening ha... tapi bile amek lab ni, susah sangat!!!!!!!! kami terpaksa mencipta sensor, actually lebih kepada menyambung litar supaya arus mengalir.. aku pun dah lupe mcm mane.. tapi group aku (rasenye grup aku namanye TRIPLET+1 , sebut triplet plus one, ada plus one gara2 shahrul yg lmbt join grup kami) spent a lot utk projek ni.. konon2 nk hasil yg mantop punye la..huhu

nasib baik masa aku 3rd year aku x amek final year projek...kalo aku amek FYP masa tuh, aku rase aku dh menangis tak berlagu dah rasenye...hehehe

setelah byk minggu kami menyiapkan litar tu (at 1st dr tak bagi jwpn, suruh kami cari jwpn sendiri, tp finally dr dgn murah hati melukiskan gmbarajah litar tu atas meja;p), maka perlu present hasil kami tu... meggelupur jugak masa tu... sebab lab ni mmg xda ape2 guide. soklan kuiz camne aku tatau. senior pun kate sukar dijangka...erm... mmg susah amat la! dan utk presentation tu pulak kite xleh state kan sape yg akan present sebab setiap org perlu bentangkan kerja kumpulan itu... hehe.. alhamdulillah..selesai, walaupun dln suasana yang agak tegang...

setelah dr announce sape yg menang (ade pertandingan di sini), dr bagi duwet raya kat kami... dan kai pun decide la utk berbuka puasa bersama2... dan berikut adalah org2 yang berjaya dikumpulkan.. yang tak dtg ade la sb2 yang menyebabkan mereka xleh dtg tu...TQ ek dr atas kemurahan hati ini..




*kos kami ade sorang laki melayu yang bernama sharul, tp dia xleh dtg
*drpd lab nih, kite dpt tengok perangai masing2 cthnye perfectionist amat (itu aku!), yang malas, yang suka ngelat dr wat keje, yang suke conquer barang yang bukan miliknye, yang selfish dan mcm2 la... alaaa...nk menang punye pasal kan...huh!
*sebab paper ni la kami jadi rapat
*kalo aku dgr lagu pencinta wanita (irwanshah), aku mesti teringat saat2 genting siapkan litar ni...masa tu sibuk dgn lagu ni...ape dah cite dia tu? aku pun dh lupa la...

7 pengomen tegar:

jijie said...

haha..ada g gmbar2 time ni?
seyes..ms tu bole tgk sape tak buat keje tp dpt A..huhu

cik oryza said...

of cos la ade...kenangan tuh!

huhu..xpe la.. da rezeki dia masa tuh.. xdpt A pon leh smbg master ape...huhu

Hazwan Hussin said...

ni mst lab Dr. Sariff Jab ni..
seb bek la bdk2 pure dl xkne amik..

cik oryza said...

hehehe.. tepat sekali!

naimbakhir said...

macam kenal je kfc tu..hahahaha

cik oryza said...

ek eleh naim...kalo tak kenal, jgn pegi setahun la...hehehe

nur said...

omg! rinduuuuuuuuuuuuu..lab yg tak kan di lupai lahhh

=D pia

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U