JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, September 13, 2009

risik2 dalam masjid

harini malam ke-23 kite bertarawikh... aku jemput waheeba(minah arab kwan aku tu laaa) pegi tarawikh ngan aku..ye la, selama ni dia dok buat tarawikh kt bilik kwn2 dia ja... tak berkembang la pemikiran mcm tu kan..

so mcm biasa la, port kegemaran aku kat masjid pekaka instead of masjid usm..hehehe..

lambat tu satu hal dah.. dia dok msg aku nk solat isyak kat bilik ke kat masjid.. aku jawab la kat masjid..tp dh lama sgt tgu, aku bajet bile smpi masjid org dh tarawikh pun, maka aku solat la isyak kt bilik...

mmg sah la sampai2 mmg org dh berselawat..hehehe,, tp ade satu fenomena pelik kat masjid.. harini masjid penuh ngan manusia.. haih? mari dr mane pulak manusia2 nih? slalu plg byk pun 4 saf.. tu kire banyak dah tu.. tapi harini ramai sgt jemaah.. melimpah ruah.. yang solat kat tempat xda carpet pun ramai.. aku mula la nak berimaginasi pelik2..aku dok fikir ni malaikat ke yg meramaikan masjid malam ni.. biasa kt mesia ni bila dah hujung2 hmm..paham2 je la..huhu

tp aku perasan la ramai2 ni mostly muka budak lagi.. hurm.. ade ape ni.. anak yatim dtg berbuke ke? ehhh... tak baik.. mak bapak deorg ade lagi tau.. sukeati je pgl anak yatim.. maaf2..

pas 8 rakaat, ramaila jemaah kat depan bergerak ke belakang.. aku ngan waheeba pun move ke depan.. sempat la aku menyoalsiasat budak tepi aku tu.. hurm.. before ni aku x sempat soal sebab kiri aku dinding, kanan aku waheeba.. so xde sape aku leh soal siasat..

rupe2nye ni budak2 dr sekitar penang.. ade kem remaja raikan ramadhan anjuran jim.. oooo baru la aku paham... malam ni deorg akan ade qiamullail.. bagus gak aktiviti ni ye...

waheeba sungguh impressed la tgk ramai gila org kt masjid.. huh! nasib baik la ade kem nih.. kalo tak, memalukan aku je.. nti mesti dia kate rakyat mesia tak rajin beribadat.. sape nk jwb tuh?

ha korang(aku terutamanya)! bape kali dah buat qiamullail ramadhan tahun ni?

2 pengomen tegar:

husna said...

bagus tu... rajinya farhana pergi masjid jauh2..

p/s: apasal kak husna rasa cam ada banyak entry yang di-delete?? entry2 selepas review bazar ramadhan..

cik oryza said...

hehehe..nk bagi ade feel tarawikh kat rumah sikit..kalo kat usm budak2 sumenye..so rase mcm asrama...

pas review bazar ramadhan mmg ade 3 entry ni je kak husna..kelmarin takde cite..hehehehe..so baru update, 3 cite sekaligus;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U