JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, January 28, 2010

nak kulit cantik la konon

aku ni, mmg dr zaman skolah2 lagi suke baca majalah.. masa zaman skolah dulu, aku ngan adik aku share beli majalah remaja.. dlm tu ade banyak petua nak kulit lawa... aku ni ape lagi tiru la.. org suruh tepek pisang kat muke aku tepek.. orang suruh aku tepek kubis hancur kat muka pun aku tepek jugak.. paling slalu aku buat, aku tepek beras goreng yang dihancurkan dan dicampur dgn telur putih.. mak aku sampai dh xlarat nak geleng kepala dah sebab aku x serik2 nak cuba.. aku pun tak tahu apsal aku ni x bosan2 nak mencuba.. haha

setelah lama aku tak buat perangai, baru ni dtg balik dah penyakit aku.. baru ni kan cite nenek kebaya.. kan masa iklan tu ade cakap cara nak dapatkan kulit yg sentiasa nampak muda; carrot hancur+tepung jagung+telur, tepek kat muka jugak. aku pun ape lagi terus pegi tesco beli carrot. parut2 kasik hancur, pastu tepek la kt muka aku.. bertahan je aku dgn bau hanyir telur tu... tp aku nih hangat2 tahi ayam je.. buat skali, pas tu lupe..

latest, aku tak ingat, kat mane aku baca pasal satu petua ni..kalo nak kulit cantik mandi ngan susu.. susu apekah aku lupa.. lagi best kalo guna oat sbg scrub.. mix skit ngan susu tu, tadaa!!! sudah jadi! hari ni aku xde aktiviti waktu ptg.. nak study pun ade aura malas.. aku pun pegi kedai beli susu.. umum mmg mengatahui la aku ni tak minum susu lembu tu... (sedara aku sendiri cakap masa aku baby aku tak nak terima susu lain selain susu mak aku) erk... nak amek susu mane nih? low fat ke? full cream ke? "low fat tu utk org nak diet... apekejadahnye aku nak amek low fat.. nak sapu kat kulit je pun... amek full cream la... lebih cream cepat sikit putih.." punye la lama aku dok fikir depan peti sejuk kat kedai tu.. huhu

balik je bilik aku amek oat aku yang dh setahun aku tak makan.. xsuke! xsuke! buh dlm bekas, masuk dlm bilik air.. mula la aktiviti aku.. scrub la konon.. punye la aku enjoy mandi.. dkt 45 min aku dlm bilik air.. aku x fikir dah jiran aku nak masuk toilet ke x...yang penting MISI!!

siap mandi aku lepak2 kat bilik.. nak solat maghrib aku masuk la balik bilik mandi tu utk amek wudhu. masuk2 bilik air, bilik air aku ade bau satu macam.. macam aku kenal je bau nih.. tp bau ape tah... lepas cube recognize bau ape, baru la aku tahu.. itu adelah bau muuuuuunnnnnnnnnnnnnn...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mesti susu tu dah react dengan bakteria dan hasilkan bau yang sangat tak best ni.. yek! wek! siap oat berterabur rata riti blkg toilet bowl sebab aku mandi tdi x pakai spek.. jenuh la pulak aku jirus oat2 yang bertaburan tu.. tapi bau masam ade lagi.. CUCI TOILET LA JAWABNYE!! HUHU! aku tuang je sabun cuci toilet tu atas lantai.. dah lama aku x cuci toilet sbnrnye.. x kuasa aku nak cuci toilet, org sebelah sedap je guna...

tapi kulit aku jadi lembut la pas mandi susu ni... next tym leh buat lagi.. test susu low fat pulak;p

4 pengomen tegar:

brat2104 said...

haha.. mandi bersepah!

cik oryza said...

huhu....xpe... bilik air je pon;p

Nadiah Sidek said...

haha..lawak la farhana ni. eh, bukan toilet IH tu ada orang cuci ke? maksud akak..cleaner la..

cik oryza said...

ade org cuci... tapi nak kena panggil baru nak buat la... pgl hari sabtu xnak cuci la... bole pulak baru ni dia x bilas.. nasib baik x terlentang sy dlm bilik air..

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U