JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, January 31, 2010

cita-cita baru

tadi, punye la aku bosan tahap xleh buat keje... pastu aku pun saje2 gedik2 surf pasal cupcakes.. oppsss... ade special occasion kah? TIDAK!!! TIDAK!!! aku ni mmg dr dulu minat gila nak blaja buat cupcakes... even cita2 aku pun bukan la nak jadi lecturer sgt.. aku tak suke keje yang terikat pada office hour.... so satu keje yang aku dpt kenal pasti serasi sgn jiwa aku adalah memasak (mak aku sendiri mengakui nye... jeng jeng...) aku dok fikir2 kalo katering leceh dan remeh.. baik aku bukak kedai kek (cita2 mcm adik aku jugak.. leh buat join venture nanti) trend skrg ni org sibuk nak makan cupcakes.. tunang nak cupcakes, bday nak cupcakes, kawin nak cupcakes, bf majuk nak cupcakes.. eiii sume la!!!

maka setelah aku godak2 laptop aku petang ni, jumpa la satu website ni.. dia bukan saje jual cupcakes, tp sedia kan kelas jugak... of course la kena bayar kan... yang penting, dekat rumah aku...

aku tak fikir panjang dah, nanti aku siap je keje aku, aku nak stay kt rumah.. then aku nak masuk kelas wat cupcakes dah.. sambil2 tgu dpt keje leh la aku meniaga dulu... zaman2 susah nak dapat keje ni kena kreatif la sikit.. haha... MODAL? hutang ayah dulu laaaaa... hahahahah.... siyes aku x sabar nak pegi blaja wat cupcakes nih.. yeay!

*semangat x tentu arah lak aku ni.. hak hak

9 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

far a start, buat bisnes dari rumah je farhana. promote la kat orang pasal kek2 yang farhana nak jual, kasi la sample dulu mula2. kalau orang suka, insyaAllah diorang akan order punya la. pastu kumpul duit skit2..dah cukup duit boleh bukak kedai. pastu boleh akak makan free kat kedai farhana. haha!

cik oryza said...

ayat yg last tu plg best;p

Marsita said...

kak sita pun nk guna gak ayat last nadiah tu... pastu, jgn la duk secret resepi lak.. kami pun nk tau gak cemana nk buat..

cik oryza said...

kak sita, jom la kite g blaja sama2.. penginapan no problem, sy sediakan;p

brat2104 said...

gudlak my pren! leh mintak sponsor kalau ada occasion.. but i like muffin better.. buat muffin gak tau

cik oryza said...

maaaakkkkk aiii!!! order dtg bertubi2.. xblaja lagi dh order ni.. takut3.. doakan cite2 tercapai ye;)

Jard The Great said...

tingin nak makan cupcakes.. buatkan utk aku bole? ehehe

brat2104 said...

haha.. sila bayar hutang anda setelah berjaya ye

cik oryza said...

jard: tgu aku blaja wat kek dulu
rumaizah: sy x berhutang... sy tajaan jpa laaa;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U