JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, January 20, 2010

tentang.... konspirasi illuminati

"DAN SEKALI-KALI TIDAK AKAN REDHA KEPADAMU YAHUDI, TIDAK JUGA NASRANI, SEHINGGA KAMU MENGIKUTI JEJAK LANGKAH MEREKA"

(Al-BAqarah: 120)

alhamdulillah harini aku berpeluang mendengar ceramah berkaitan 2012: memahami konspirasi illuminati oleh al-fadhil ustaz mohd sya'ari. bile dgr 2012 ni, sume pun excited nak pergi.. sampai melimpah2 dewan dibuatnye.. alhamdulillah aku pegi awal tadi.. kol 8 dah tercongok kat situ.. kalo lambat, alamatnye dok atas tangga...

so ape yang best sgt talk ni sampai dpt menarik ramai sgt mahasiswa utk pergi mendengar? setahu aku, payah nak tengok dewan penuh kalo ceramah berkaitan agama nih.. aku pergi atas dasar filem 2012 tu sendiri. seriously, sampai sekarang aku belum tengok.. (aku anti filem barat oke! kartun barat pun aku x tengok.. hasilnye aku tengok shin chan dan kartun2 jepun je) filem barat yang lain aku x tengok sebab aku x suke keganasan2 yang dipaparkan kat dalam tu. untuk 2012 pulak aku x tengok demi menjaga akidah aku.. aku takut bile aku tengok, tibe2 aku terpecya karutan-karutan di dalam..

eh alamak dah termelalut.. sepanjang ceramah ini al-fadhil ustaz mengupas ape yang yahudi telah sogokkan pada kite. mereka pada dasarnye xde la berani sangat kalau nak beradu kekuatan fizikal. meraka jugak bukannye nak kite confess kite murtad, tapi cukup dengan x mengamalkan macam agama kite ajar. jadi apa yang mereka lakukan adalah menyogokkan kite dengan benda2 yang melekakan.. aim deorang hanya satu, nak wujudkan agama yahudi baru, nama agama ape2 pun boleh, tapi agama itu mesti berlandskan nafsu (semoga kite semua di bawah lindungan Allah drpd anasir jahat nih). jadi, macam mane yahudi cuba pengaruhi kita? senang aje.. MEDIA AND CARTOON, SEX, SPORT.. sumenye senang je nak dapat dr media skrg.. guna hujng jari pun dah dapat betul tak? iyelah, tekan je remote, nampak la org berjoget, nampak la gambar seksi meksi tu.. sedangkan cartoon pun mengandungi unsur2 nak meracuni otak kita.. kartun walt disney tu dikatakan dilukis daripada something yang lucah but finally jadi rupa cartoon.. aku pun xnampak tu!!!! jadi mulai sekarang kite tengok kartun jepun dan upin dan ipin sahaja!!!! bole buat? aku cabar nih!

second thing yang sangat menimbulkan ketakjuban seisi dewan bila al-fadhil ustaz merungkai betapa yahudi sudah lama merancang memporak-porandakan dunia ni.. perasan tak dunia jadi kacau bilau bila berlakunya 11september? lepas tu mula la afganistan diserang, iraq diserang, daln latest palestine. masa mula2 jadi dulu aku banyak terima email berkaitan note2 amerika yang bila dilipat menmpakkan kejadian 11september tu.. bagaimana sekeping kertas bila dilipat dpt menggambarkan sume tu? mula2 aku fikir kebetulan aje.. selain nmpk gmbr kejadian tu, ade jugak ditunjukkan bagaimana note itu menunjukkan unfinished pyramid dgn mata satu kat atas.. APE SUME TU? nk kate kebetulan lagi? sebanyak mane sangat la kebatulan boleh berlaku? igt cite korea ke asik2 kebetulan aje? seisi dewan ter'oooooo' bila ustaz kumpul cite2 keluaran hollywood yang pada mata kasar hanya hiburan semata-mata sebenarnye dah lama bagi hint pasal illuminati (yg unfinished pyramid, mta satu dan bintang 6 bucu tu) dan pasal kejadian 11september. banyak rupenye dalam cite2 sebelum ni asek tunjuk 11/9.. kite je tak perasan. sama jugak ngan lambang2 freemasson tu.. rupanye yahudi suntik racun sikit2 pada kite.. kalo x perhati betul, sumpah tak perasan!!! banyak sgt cite yang mengandungi unsur2 nih, sampai ke simpson pun ade.. maka nak kate ape lagi? adakah kebatulan semata-mata?

yahudi akan melakukan ritual penyembahan setiap 11 tahun. kali terakhir adalah 11 september 2001 masa rempuhan kapal terbang tu. kalo tambah lagi 11 dpt tahun barapa? 2012. mungkin itu perancangan mereka.. kata al-fadhil ustaz, kite kena kaji bahasa musuh.. maknanye, ko nak tengok movie omputih tengok la, but then jangan dok mengagung-agungkan sangat. ko tengok dan kaji baru betul! tu baru ada sumbangan kepada islam instead of menyumbang kepada kejatuhan islam (eh, ni dah ayat aku). dan berdasarkan pengamatan ustaz, makin dekat 2012, makin kuat yahudi nak rasuk kepala kotak kite. keluar pulak filem avatar. hebat lagi tu.. siap manusia ngan makhluk lain bole bersatu. jugak aku tak tengok..

kesimpulan aku, korang nak tengok cite2 us tu sukehati korang la kan.. tapi jangan jadi grup mereka sudah (nauzubillah...) dan mula la amalkan sikit2 ajaran islam tu.. takkan dah tua baru nak buat kan... banyak sgt dah tanda2 kiamat skrg ni.. aku cuma mengingatkan aje

adoi penat la pulk aku nak tulis.. dh dekat sejam aku menaip nih.. stop dulu.. kalo aku teringat aku tambah lagi..

sementara tu, leh la bace2 kat blog ustaz sendiri.. klik SINI.

12 pengomen tegar:

M_Lex said...

memg semua 2 dakyah yahudi.
cuba buka youtube.
cri tjuk the arrival.

cik oryza said...

insya allah... kena pergi mane2 tmpt yg ade wifi free nih..kalo nk tgu surf dr dlm kampus alamat smpi thn 2012 pun xleh tgk lagi

Firol said...

selagi belum kiamat diorang akan terus berusaha...bagus info ni

nabil said...

tgk the arrival kak.
sy belum habis lagi
ada 51 eps total. sekarang sy baru ada 12 eps. nnt sy bg akak.
dlm tu lagi boleh paham pasal benda2 ni


** oke saya amat amat lah rugi x pegi smlm

cik oryza said...

firol: aku kongsi yg aku dgr semalam je..

nabil:the arrival tu cite ke?

apai said...

ermm hari br sempat nk tgk ur blog dik, memang nk tau sgt ape yg u dgr ms ceramah,....nanti ade ms kite dating k...

cik oryza said...

nanti sy buat open talk kat skul... hahaha... i balik kampung malam ni.. hoye hoye

Anonymous said...

Knp dorg berani memaparkan long-term plan dorg secara terang2an ke seluruh dunia via movies & such? x takut ke nnt kte kantoi? n now dat we already realized their true agenda, r we juz gonna sit back n take it? Umat islam perlu bangkit dan menentang sblm btol2 terlambat(bila da rmai yg tpengaruh nnt)..lg ssh. kita juga ada weapon kita,thru movies bole gak tapi syg x byk yg dibuat.Like how our enemies did with theirs, we can do d same, utk mencapai lebih ramai audiens dan menyedarkan lebih ramai orang selain melalui laman2 web dan juga ceramah. Can we do it?

Anonymous said...

Knp dorg berani memaparkan long-term plan dorg secara terang2an ke seluruh dunia via movies & such? x takut ke nnt kantoi? n now dat we already realized their true agenda, r we juz gonna sit back n take it? Umat islam perlu bangkit dan menentang sblm btol2 terlambat(bila da rmai yg tpengaruh nnt)..lg ssh. kita juga ada weapon kita,thru movies bole gak tapi syg x byk yg dibuat.Like how our enemies did with theirs, we can do d same, utk mencapai lebih ramai audiens dan menyedarkan lebih ramai orang selain melalui laman2 web dan juga ceramah. Can we do it

cik oryza said...

soklan ni ade org tnye masa ceramah baru ni. jawapannye:
(i) utk provoke. maksudnye, nanti bile keadaan dah huru-hara, masyarakat dunia mula mencari ape yang sepatutnye mereka bergantung. cth la, kalo org itu kuat imannya, insya allah akan menyerahkan diri kepada allah. kalau orang tu sendiri leka dan lalai mane nak sempat dah nak fikir allah.. ape yang disumbatkan dlm fikiran tu la yang akan difikir dahulu. cthnya dlm cerita dr barat banyak tunjuk kebergantungan kpd tuhan matahari, mung tu la yg mereka cari nanti (nauzubillah jadi pd kite semua)

(ii) sebagai 'panji perang'- pada zaman rasulullah, pemegang panji tu seorang yang kuat, kalau panji tu jatuh, maka kalah la pasukan tu. so dgn menunjukkan sume ni, mcm mereka mengibarkan panji perang mereka la.

pendapat peribadi sy. mmg kite leh lawan balik, tapi seluruh dunia ni mcm dah dlm genggaman deorang sbnrnye. kite dok guna internet ni pun deorg yang punye. org yahudi mungkin x menunjukkan diri, tapi mereka jadi mestermind utk setiap perancangan kat dunia ni. dan kite tengok saje la, bape ramai org cuba untuk sedar, seramai itu jugak la yang leka. kdg2 masej kesedaran tu terpampang depan mata, tapi kdg2 org tak nampak atau buat2 tak nampak.

sorry kalau tak menjawab soalan kerana sy bukan org yang arif utk menjawab. kalau nak info lebih, tgk kt link tepi ni, leh visit ke 'wake up muslims', 'read, you'll counquer the world', 'akhbar al-fitan', 'jejaki tinggalan rasul', 'konspirasi sepanjang zaman'.

wallahualam

Anonymous said...

i see.. skrg bila direnung2kan rasa tensen sbb diperbodoh2kn dgn sewenang2nya. Masih belum terlambat lagi. tapi syg masih rmai x tahu(tmasuk sye), topik2 mcm ni jarang dikupas scara mndlm, semua sebok dgn hal-hal dunia yang kononnya penting. they dun see the bigger picture here.

cik oryza said...

xperlu tension2. mcm yang ustaz tu kate, kite kena faham bahasa musuh, mksudnye, bukan bhasa iggeris, tp signs yang dia dh bagi secara tersembunyi. sy pun bukannya tahu pasal sume2 ni sblm ni, only after i went to the talk then i knew the situation. tambah lak sy ni mmg jenis x tgk cite dr barat sgt, lg la terkejut kan. lepas sy attend talk tu je baru sy mula baca blogs yang berkaitan. mmg ramai yang x sedar termasuk sy, tapi x salah kalau kite cuba menyedarkan. kan?

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U