JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Saturday, January 30, 2010

ia mungkin dijadikan sebagai satu cita2 oleh budak sekolah satu masa nanti

"adik, nanti besar nak jadi ape?"

"PENCURI KABEL"

"??!?!?!?!??!"


boleh bayang tak bila satu masa nanti, bila kite tanye budak2 sekolah apa cita2 mereka, mereka akan jawab mcm kt atas? iye la.. skrang ni ramai sangat dah jadikan kerja ni sebagai sumber pendapatan.. lumayan lak tu.. modal tak besar, motor sebijik motor, sorang partner tukang perhati ade polis ke tak dah cukup utk buat kerja ni.. panas sikit xde hal punye la....

ni aku nak gosip2 sikit (bukan gosip, kisah benar), igt tak aku cite pasal rumah aku xde tenet sebab kabel kena curi tu? kejadian tu masa raya haji lepas, bulan 11 tahun lepas... ko agak2 telekom dah ganti lom??? jawapannye sudah!!! tapi kan, bile org telekom pasang je, belum pun sempat ayah aku nak merasa check email kat rumah, kabel dah kena curi lagi.. kempunan ayah aku nak check email kat rumah tau! skrg, smpai dah nak masuk bulan 2, xde diganti dah kabel tu.. iye la.. bape banyak pihak mereka nak tanggung kerugian kan? yang tak tahannye ayah aku siap bagi cadangan: KAT KABEL TU, LETAK SIKIT ARUS LETRIK.. maaakkk ai.. siap bagi cdgn tu!!! aku pun setuju.. biar sebelum mencuri tu kena bersusah payah sikit.. silap haribulan, dia terus g cari keje lain je;p

aku harap sangat supaya golongan yang isi borang bahagian 'pekerjaan' dgn 'pencuri kabel' ni insaf.. sudah2 la suap mulut orang2 tersayang dgn duit HARAM. silap haribulan ko mati mase tengah mencuri...kat dunia lagi Allah dah tunjuk.. mahu ke?

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U