JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, March 25, 2010

hari menangis teresak-esak depan orang

aku mmg akui aku ni senang sangat nak menangis, kena marah sikit aje, manangisnye... mak aii... bole tahan!! kalo kecik hati pun nangis, kalo hepi pun nangis jugak! bezanya, kalo aku menangis depan orang pandai pulak aku cover2, tapi kalo biar aku sorang, mengongoi siap la..

citenye mcm ni, yg mmg membawa kepada kesedihan melampau aku ni.. sbnrnye aku ni dh banyak hari dok berduka... tension lagi, masalah lagi kan... masalah paling besar tu aku simpan dalam hati je la ye... tak kuasa aku nak igt.. ok, petang tadi adik aku call.. dok "helo2" dia x dgr... biar betul fon aku nih.. rosak ke.. aku call balik, dia x dgr aku jugak.. pelik dah tu.. sebab baru je kol 3 lebih tu aku call mak aku oke aje.. siap dengar elok aje.. aku pun ape lagi, gelabah la... mula la try call mak ayah.. dh x dgr, mak ayah jadi risau dok call2 pulak pas tu... aku nak taip msg pun x sempat.. dah call aku jawab la kan, tapi deorg dok komen pulak x dgr suara.. adoyai.. finally berjaya la jugak taip msg and sent. pas tu aku off fon nak keluarkan bateri n simkad.. masa tu jugak rushing2 nak keluar sebab aku janji ngan waheeba sebab nak tunjuk library 2 kt dua...

tutup2 pintu, gedegang! aku baru perasan kunci tertinggal kat dalam... erm, xpe la, tunjuk jalan dulu, kalo sempat aku call org tu.. smbl2 tu aku dok fikir, org tu baru je balik rumah pukul 5++ tadi, kesian la pulak kena dtg office dah.. hurm.. xpe la aku call pas maghrib.. kebetulan aku nak pegi dinner jugak mase tu..

selesai je makan, (betul2 org azan) aku pun balik.. jam lak sikit, so aku sampai dlm 750 gitu la.. aku pun call la encik tu..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku cakap punye la polite, boleh dia nak marah aku.. aku yg mmg dh sedia syahdu ni ape lagi, terus mengalir la air mata! siap mrah aku lagi, nape selalu tinggal kunci

HELLLLOOOOOOOOOOOOOOO

THIS IS MY FIRST TIME I LEFT MY KEY OK!

aku serabut sangat sampai xleh nk fikir ko tahu x.. mcm siot aje org tu marah2 aku.. siap kate kenape master student, phd student leh tinggal kunci..

HELLLLLLLLLLOOOOOOOOOOO

XSENGAJA OK! INGAT ADE KE ORG SUKE SUSAHKAN ORANG.. SETUPIT!

AKU MAKIN NAK MARAH SANGAT BILA AKU INGAT AKU FIKIR DATUK NI PENAT PTG2 SEBAB BARU BALIK KEJE DAN AKU SANGGUP DELAY MINTAK KUNCI TU.. ALIH2 MAIN TERJAH MARAH AKU..

dia cakap nak dtg kol 9.. PAP aku letak fon.. memang kurang ajar, tp dia boleh nak kurang ajar ngan aku, aku pun bole ok.. tolong la hormat org sikit.. org ckp elok2 nak marah2 apekes?

aku pun naik bilik waheeba, memang aku terus nangis aje la.. yg teresak2 tu oke! aku mmg marah sangat la... aku mintak waheeba call.. ckp fon aku habis bateri. huh! reti pun ckp elok.. koranggggggggggggg memaaaaaaaaaaaaaaaangggggggggggg kalo dengan foreigner, pijak semut x mati, kalo sesama malaysia, layanan haprak! budus!

masa bagi key tu dia inform kena bayar 5 ringgit.. siap pesan jangan tinggal kunci.. aku sound sebijik, "mane ade org sengaja tinggal kunci. ni sy bayar 5 ringgit ni sy x makan la esok..." haha.. buat ayat kesian sikittttttttt... biar dia rase bersalah sepanjang hayat.. di mmg terkejut la tnye aku dpt biasiswa mane.. mane aku nak ade biasiswa!baru ternganga dan rase bersalah.. aku naik aje tinggal dia terkebil2..

*syukran ukhti waheeba for being with me:)

6 pengomen tegar:

brat2104 said...

sabar ye.. selalu camtu.. pernah gak kena marah.. rasanya saya jawab.. "pelupa tu xde kena mengena dengan pandai atau bodoh.." huhuhu

cik oryza said...

haha.. kwn sy waheeba tu kate kami ade banyak benda nk fikir..sebab tu smpi terlupa kunci;p

brat2104 said...

pandai waheeba tu! kem salam kat dia

cik oryza said...

waheeba mesti akan menjawab salam dengan gembira! esok (sabtu) dia ade test bahasa melayu level 1, doakan dia ye!

kak shila said...

aik... kena bayar rm5?? aritu kak shila tertinggal kunci x kena byr pon!!! ke sbb dh tukar management?

cik oryza said...

ha a... arahan baru.. jahat sungguh la.. sebab call no yg dia letak merata tu la kena bayar.. nx tym kalo tertinggal kunci, call pak guard, jgn call dia tau

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U