JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, March 4, 2010

dentist

ramai org takut dr gigi kan? haha... aku sebaliknye! aku suuuukeeee dr gigi... pd aku cabut gigi, tampal gigi, cuci gigi, bukan satu benda yg menakutkan:) nak buek mcm mano aku ni dr kecik ayah aku dok latih kalo org tnye "nanti besar nak jadi ape?" jwpnnye "dr gigi" lagi satu, igt tak dulu2 mesti ade nurse/dr gigi pergi skolah? deorang akan check gigi, cabut gigi, tampal gigi dan ajar gosok gigi. setiap kali deorang dtg, aku ni akan dipanggil utk dicabut gigi.. dah jadi terlampau biasa sangat dh dgn operasi mencabut gigi ni... aku pun pelik apehal la nurse ni suke benar cabut gigi aku dulu..

tp masa aku djh 1 dulu ayah aku je yg cabut gigi depan tu... aku goyang gigi tu dlm 2,3 hari, pas tu ayah aku cabut la... aku dok tnye kawan2 aku pun, sume dok kate mak ayah deorg je yg cabut gigi depan tu... anak aku nanti x tahu la mcm mane.. aku berani kalo gigi dicabut, tp aku takut nak mencabut gigi org oke!

bile masuk skolah menengah pulak rutin check gigi tu diteruskan.. siap pegi hospital lagi.. kawan ayah yg buatkan.. huh! tak de maknenye nak takut. uncle tu sempoi je.. nak takut hapenye..

sebelum aku pakai braces, aku kena cabut 4 batang gigi. every week aku pergi pusat kesihatan untuk cabut gigi.. lagi la aku excited! mcm best lak main cbt2 gigi ni... siap ajak org lain join cabut gigi tu.. hehe tp masalahnye kawan aku ni punye la takut nak cabut gigi.. rasenye smpi xleh tdo haritu.. aku tukang gelak je la... hehe

semalam aku ngan kak apai pegi cuci gigi, tibe2 nurse kate ade lubang n swoh dtg hari ni.. ei.. penat je aku pegi harini.. dr kate xperlu.. sebab susah nak tampal... huwaa... kuciwa!!!

2 pengomen tegar:

brat2104 said...

kite pon suka jumpa dentist!

cik oryza said...

ha.... boleh la kawin dgn dr gigi ye..

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U