JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, March 14, 2010

gagang telefon

biasanya, bila anak2 meningkat remaja, mak ayah akan pening kepala.. tambah pulak bila anak dah mula pandai bercinta. ni cite zaman aku la... zaman budak2 skolah xde henfon. mak ayah pun guna telefon rumah atau pejabat aje.. even aku kalo call ayah siap kena melalui operator hospital dulu, pastu baru operator department, pas tu baru la dpt ckp ngan ayah...

jiran aku, anaknye lelaki.. ko tahu la bile muda belia ni budak2 lelaki suke benar bergayut kan.. jadi masa dulu2 ade satu cara kalo nak mengelakkan anak2 bergayut, which is kunci kat no2 nak tekan tu.. ala... yg dia tutup dgn bnda plastik bentuk empat segi tu.. tapi, cara ni pun tak berkesan.. ko tahu je la budak lelaki.. akalnye memang la hebat.. tambah pulak benda2 teknikal mcm ni.. siap berjaya dibukak tu!

maka jiran aku pun mencuba cara kedua iaitu setiap kali dia keluar ke mana2 dia akan bawak sekali gagang telefon tu... haaaa.... kalo dh xde gagang nk cakap mcm mane kan? iye la jiran aku tu suri rumah, kalo dia kat rumah, kalo anak dok ckp fon bole la dia membebel suruh letak kan, tp kalo dh xde kt rumah, itu je la caranye...

tapi yang ajaibnye, even gagang tu dh dijaga rapi, bil fon tetap tinggi. menggaru kepala la mak cik nih.. macam mane bill tetap tinggi nih?

nak dijadikan cerita, pda suatu hari mak cik ni mengemas rumah.. habis ke bawah katil anak dia dia bersihkan.. ko tahu ape dia jumpe ape??? dia jumpe gagang fon!!! mak aihhhhhh!!! anak dia beli gagang extra tuh!!! no wonder la bil melambung jugak..

maka anak dia pun tadah la telinga mendengar bebelan seguni

3 pengomen tegar:

brat2104 said...

ada eh jual ganggang tepon je? baru tau..

cik oryza said...

bole kot... sy pun xpernah tahu jugak;p

cik oryza said...

bole kot... sy pun xpernah tahu jugak;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U