JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Monday, March 22, 2010

aku=saiko?

semenjak dua menjak aku dok ligat bermain kejar mengejar dgn masa ni, aku rase aku makin saiko dan mula menakutkan org... haha... aku rase aku ni kat luar nampak tenang aje... tp tahu la kan, air yang tenang jangan disangka tiada buaya!

ei.. pening la... sejak seminggu ni yang teruk sangat ni.. sebab x jumpa org ke (kerana aku mengkuarantinkan diri sendiri)? sebab x dpt makanan yang bagus dan berkualiti ke? ke sebab aku homesick??

dulu aku pernah jugak jadi mcm ni... masa tu 2nd year.. nak final exam. ade 3 paper yang aku takut-akaun, operasi unit dan kimia fizik 2. masa tu jangan cakap la... masa tengah2 discussion aku boleh mintak excuse nak balik bilik. alasan? aku x tenang.. aku rase xsedap hati.. balik bilik, aku menangis sorang2. kebetulan masa tu henset rosak, nak pegi repair fon dgn rumet naik moto, aku pun makin la fikir mengarut takut moto kwn aku kena langgar etc.. sampai hbs exam n balik rumah, start praktikal jadi mcm tu.. dah la mase tu mmg kena meniti kt tepi2 tangki logi air tu.. aku mase tu dok terbayang2 aku akan jatuh dlm tu.. lama jgak baru aku dpt lawan perasaan mcm2 tu... jadi skrg paham x ape aku rase? rase takut laaa kot! rase x tenang...

sekarang? lagi la teruk.. seharian aku dok buat keje bawah kipas ni, jadi fobia pulak ngan kipas.. kadang2 sampai aku tutup kipas.. panas pun panas la.. aku takot oke! takut kot2 dia jatuh.. macam mane nk atasi pun xtahu nih.. bukan tu saje, siap berlanjutan lagi.. asal nak tido je, tutup mata, mula la dada ni dok dup dap dup dap.. sampai aku baca surah an-nas sampai la terlelap..

siyes aku memerlukan satu terapi utk hilangkan stress ni.. ni dh capai tahap kronik ni... kdg2 aku dok bajet2 nak jumpe dr dah, mintak ubat penenang.. last solution dh tu..

**aku dok luah2 kt rumaizah, baru aku perasan, aku jadi mcm ni sebab aku mmg x miss tgk berita skrg.. aku FOBIA dgn kemalangan.. aku mmg xleh tangok!!! baru la aku perasan..

4 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

buang jauh2 perasaan tu semua...jgn dilayan sgt, ok!

cik oryza said...

baik doc! hehe

baincardin said...

betul tu, jgn dilayan sgt. kekadang blogging ni pun leh hilangkn stress. ^_^

cik oryza said...

baek bain...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U