JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, February 3, 2010

nak jadi malaikat

dulu masa zaman skolah menengah, antara subjek yang kami suka adalah pendidikan agama islam. instead of belajar fzk, kimia bagai, blaja agama salah satu kelas yang x tension mane.. tambah lak ustazah kami mmg pandai buat kelas jadi satu kelas pembelajaran yang santai tanpa melupakan tanggungjawab beliau utk bagi ilmu pada kami...

topik paling best: bab perkahwinan (skolah pompuan.. lagi syiok oooo)
tapik paling x best: sirah (kena buat presentation by grup.. sob sob...)

maka satu hari, aku rase blaja bab akidah kot, ustazah explain mcm2 pasal malaikat kat kiteorang.. tugas2 malaikat.. bla bla bla... then kite sebagai manusia pulak... bla bla bal... lastnye ustazah tanye:

"sape nak jadi malaikat angkat tangan"

-xde sape angkat... aku malu2 nak angkat.. kang org kate baik mcm malaikat.. maka aku nak la.. tapi segan nak angkat tangan-

"aik? xde sape? awak tau tak malaikat ni baik.... dijadikan dr cahaya... bole bergerak dgn cepat bla bla bla"

-eh banyak lak ustazah cite.. xleh jadi ni... aku angkat tangan tinggi2-

"satu... dua... tiga... ooooo ade 3 org nak jadi malaikat.. yang lain xnak?"

-yang lain malu.. aku xreti malu sikit nak angkat tangan-

"eeeiiiii.... awak ni... awak lupe ke yang manusia ni sebaik-baik kejadian??? kite ni lagi tinggi taraf dia drpd malaikat la... malaikat mane leh makan... awak leh makan... makan nikmat x?"

"nikmaaaaaaaaaattttttt"

"pegi toilet nikmat tak?"

"nikmaaaaaaaaaattttttt"

"haaaa... malaikat mane rase sume tu.. skrg nak jadi malaikat lagi tak?

"tak mahu!!!" blushing gila muka aku! huwaaa!!! mak!!! nak balik!!! malu!!!



2 pengomen tegar:

brat2104 said...

xpe.. paham awk nk jadi malaikat sbb sentiasa taat pada perintah Allah.. paham..

cik oryza said...

sebab nk jadi dr cahaya laaa...huhu

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U