JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, February 4, 2010

الغداء في المطعم العربي


hehehehe... tajuk je kot arab... post ko bm... kang xde org nak baca lak kang..

aku nak bercerita pasal waheeba kawan arab aku tu.. harini dia blanje aku makan kat restoran arab... sempena ape? sempena dia lulus ujian undang2 utk lesen memandu... sebenarnye dia pun xpernah pegi kedai makan arab tu.. cuma dia dgr dr org, dan aku yg pernah nampak ni pun bgtau la kt waheeba.. kot la kalo dia teringin nak makan bole la dia pergi... so aku pun amek waheeba kat skul kol 1 tghari... aku sebenarnye ragu2.. takut kedai tu x bukak. sebab kedai kawasan tu bukak waktu malam je..

sampai je kt situ, lega aku rase..... hoooreeeyyy!! bukak!!! ape lagi, terus pegi, dn order..waheeba la yg pilihkan.. aku mene reti nak order ape.. so menu kami harini:

nasi mandi + ayam
tomato yg di blend dgn cili
salad (kubis+carrot+timun)
sup daging versi arab
jus oren utk aku, jus pisang utk waheeba


seeedaaaapppp!!!!!!!!!!!!!! waheeba makan sampai licin.. aku? ayam x habis sebab dpt bahagian yg aku kurang suka.. sup pun x habis sebab muak (cakap la dh kenyang) tomato blend tu pun x habis (masam sangat la!, tp waheeba habis la sebab dia dh biasa). sup tu betul2 mengingatkan aku masa aku pergi umrah dulu.. mula2 aku hirup skali, aku kate "mcm kenal je rasa ni" kali kedua hirup "mcm atas flight je" berkali2 hirup "ini mmg style org arab la.. mcm ni la bau makanan yg aku mkn sepanjang kt mekah dulu kot! ohhhhh!! memang heaven!! sedap!! tambah lak org belanje;p

11 pengomen tegar:

Norhayati Ahmad said...

peliknyer nama nasi tu..

cik oryza said...

bhsa arab kot.. sebab dlm bhsa arab "ruz" mandi

ruz=nasi

mcm kite kot, nasi minyak xde la tukar jadi oil rice kan? huhu..hentam je ni.. huhu

husna said...

kalu kak husna tau farhana nak pi makan nasik arab ngn waheba td.. kak husna terus msk kereta farhana.. nasik harapan bagi kak aini letak kt lab.. ngeh ngeh

cik oryza said...

ehh... kena makan nasik harapan dulu...nak bagi nasi kt kak aini konon.. bukan kak aini yg jalan kt blkg ke? kak husna jauh kt depan;p

xpe2 next time kite pegi ramai2 ye! yg best tu tghari pun bukak;)

brat2104 said...

yup.. ruz= nasi..

kalau x silap la.. dulu blaja arruzzu... nasi

Jard The Great said...

tak pernah makan kat restoran arab.. sbb lebih prefer mamak stall,... eehehehe

cik oryza said...

rumaizah: aruz-nasi, dah kawan ngana arab baru tau deorang pun mcm kite, sebut pendek2 je.. xde maknanye nak ckap bahasa buku

jard: taste mamak ngan arab lebih kurang je sbnrnye.. nasi ni pun ala2 briani je.. msing2 nak mempertahankan identiti masing2 je

brat2104 said...

dorang mmg ada bhs pasar gak.. dorang xsebut thamaniya (8) tp sebut tamaniyah kot..

jap.. sup daging tu nama khuddar (betul ke eja nih) ke?

cik oryza said...

yg sebut tamaniyah tu org sudan. confuse gak memula..

lupa la dia pgl ape.. sy tau makan je;p

brat2104 said...

tp kwn yg cakap tu, tinggal kat cairo... cairo katne? hehe

cik oryza said...

cairo-kaherah, mesir.. lebih kurang kot.. kt benua afrika jugak tu

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U