JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Friday, February 5, 2010

cerita kelmarin dan semalam: sume pasal bukan org malaysia

siap kumpul cerita tu! haha... dua hari yang lalu, mcm banyak lak aku dengar dan tengok benda2 yang berkaitan ngan org bukan malaysia (foreigner).

cerita satu
aku ni tinggal kt international house. ewah! mcm org asing lak nk dok kt IH. jangan xtau, kt IH ni bukan sume org luar pon.. org malaysia lagi ramai dr org asing kat sini..

haritu, aku punye shower rosak.. bukan ape pun, getah kt kepala paip tu je dh rosak. so technician pun dtg la nak betulkan.. sambil2 tu aku borak la dia.. ape lagi, aku korek la rahsia.. paling mengejutkan, bila dia bgtau aku foreigner kt IH ni mmg banyak songeh. yang paling banyak songeh iran, palestine, jordan. siap bila masuk bilik, sume nak tukat baru. tilam nak baru, toilet cover tu nak baru, sink pun nak baru.. mmg deorang atur satu2 la deorang nak ape.. ei.. sengalnye.. ade sorang palestine tu siap kalo org jalan depan bilik dia selipar berbunyi sikit dia akan bukak pintu dan sound depan2.. isyk3.. pelik2.. bukan lagi kuat dr bunyi slipar pon dia slalu dgr ke? (bunyi bom la) apsal yang jadi sampai mcm ni skali tah! deorg igt deorg ni pelancong sepanjang masa kot??

cerita dua
aku gi tesco ngan sharon ngan waheeba. masa dok tunggu troli sebab dua2 pegi pilih barang, aku nmpk dlm 3 org africans. rase mcm takut gilee!!! aku pun x pasti la apsal la aku ni takut sgt ngan negro.. sebab hitam dan besar kot? tmbah lak nmpak mcm samseng, lagi la aku ngeri! aku baca doa je la masa negro tu lalu. masa tolak troli kt luar tesco, again aku nmpk negro. dia leh lak tengok dgn gaya yang menakutkan.. gilos! aku tolak troli laju2. waheeba agak x paham tindakan aku kot.. hentam je la.. explain kemudian la..

lately aku rase ramai sgt negro kt penang. sebelum ni xde pun.. mcm kurang selamat lak malaysia ni aku rase..

cerita tiga
masa aku makan nasi mandi ngan waheeba tu kan, aku nampak satu kejadian pelik! selama aku kenal ngan waheeba, dia mmg akan makan nasi guna tangan. so aku asume arab makan pakai tangan la! tapi semalam, ade sorang mamat ni, kulit agak fair, pakai thaub (jubah org lelaki) makan pakai tangan.. yang peliknye, bukan makan mcm kite makan tu! agak comot jugak la cara makan dia ni.. caranya: dia akan amek nasi, dan kepal nasi tu. maksudnye, sampai ke tapak tangan kena nasik. bole bayang x? mcm budak2 kecik baru blaja nak suap makanan tu... pas dikepal-kepal nasi tu, dia campak masuk mulut.. huhu.. setiap kali dia kepal nasi aku tengok;p menurut waheeba, cara makan mcm tu diamalkan oleh org2 di arab saudi dan al-khalij countries (yg negara kecik2 kt tepi arab saudi tu) . maka bertambahlah lagi satu ilmu aku semalam;p

dalam banyak2 situasi, situasi ke-3 je yang menyenangkan. situasi 1 & 2 aku tak suka dan aku rasa sangat terancam!

9 pengomen tegar:

brat2104 said...

cerita 1- sebenarnya org2 dari belah sana mmg cerewet. tu awk lom dengar dr org2 kat hotel n pemandu teksi lagi. tp kita layan gak sbb dorang paling byk shopping kat sini

cerita 2- kat upm pon ada ramai nigger.. pon takut gak kat dorang tp ada sorang ni (dulu) mmg best la.. badan besar gile.. telinga walk man 24hrs.. tp lalu je depan org,"excuse me". kalau lalu 10x, 10x la dia excuse.. so sweet lak rasa. tapi, kalau gi cyber jaya, singgah bank pon dah terasa ngeri.. mcm dok kat negara lain lak.fesyen mcm2.. seksi, isk.. mcm salah negara lak

cik oryza said...

mmg pakcik teksi slalu komplen pun..melayu jugak la ok;p

brat2104 said...

yup.. melayu terlalu baik.. tp suka komplen kat belakang. hehe. maybe for the sake of nak meluahkan perasaan je kot

Jard The Great said...

nasi mandi? hehehe...

Firol said...

3 situasi yang menarik....warna warni manusia....canggih sungguh ciptaan tuhan

jangan terpikat lak ngan negro...hehehe

cik oryza said...

jard: kalo ko dtg penang aku bwk ko mkn nasik mandi ek;p

firol: tak mahu abg negro... takut...........

brat2104 said...

hehe.. ok apa negro.. persenyawaan luar menghasilkan baka yg lebih baik kan? kan? heheh

cik oryza said...

brat: kamu kan.... yek! sy bawah umur oke

brat2104 said...

hui.. xde niat kotor ok.. maksud persenyawaan luar dlm bio ialah.. induk yg sangat jauh pertalian darah.. dgn kata lain, anak kacukan sgt elok, kawin sedara xelok.. tu je...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U