JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, February 14, 2010

CNY eve, valentine's day and birthday

malam tadi kan, aku pergi jalan2.. eh silap.. petang oke.. dgn ehem2 tu.. mule2 pegi queensbay... konon nak cari baju keje dia... mak aiiiiiii!!! ramai sungguh manusia kat queensbay! sume nak buat last minute shopping la tu.. kami ni pulak menyibuk jugak nak shopping mase tu.. ape la.. menyibuk aje kan? punye la lama nak dpt masuk fitting room pun.. aduh.. mujur la ade air cond.. kalo tak, peluh meleleh sampai ke keting dah ni!

dah siap shopping, kami pegi batu feringhi la pulak... ramai jugak umat!!! dah nama nye cuti kan, mustahil la pantai tu kosong.. kalo nak kosong baik pegi pagi buta kan... makan laksa semangkuk sorang, amek port lepak2 jap dan chau..

pas solat maghrib, kami manuju ke gurney drive.. saje je nak lepak2... hehe.. baru je sudah parking, ade la flower girl dtg dkt kete.. lbh kurang mcm ni la dialog dia:

dia: kak beli bunga kak... esok kan valentine's day
aku: xnak la... kami x celebrate...
dia: ala... kan syg kan.. kena la tunjuk syg... (wekk...)
aku: tak ape... hari2 pun sy tunjuk;p
dia: tpi ape salahnye ambik satu hari untuk tunjuk
aku: xpe.. sy dh tunjuk semalam.. (hua hua hua)

kemudian, kami jalan dan jalan dan jalan... masuk gurney plaza, keluar gurney plaza... hehe... banyak kedai yang tutup sebab org makan besar kan.. pas kuar tu dok lepak2.. aku dgn tak malunye mintak bunge.. bukan utk valentine's oke.. tp sebab aku nak la! hahaha... nasib naik bday aku nx week.. jadi, aku dah diberi warning awal2 bahawa bunga tu tuk birthday, bukan utk valentines... hehe..

sambil2 tu kami lepak kt tepi gurney drive tu.. masa berjalan menuju ke bench, ade satu grup penjual mercun mula bungkus bahan dagangan.. ade operasi kot? mule2 aku curios jugak nape polis nak ade merata2.. lepas aku tgk, baru aku tahu yang ni sume utk tangkap penjual mercun..aku buat derk je la kan... tak terlibat pun..

kebetulan bench yang kami duduk tu dekat la pulak dgn ah chong yang jual mercun tu.. dh kena serbu ngan polis pun.. kesiannye... masa kami tgk tu dia tgh dok menjawab interview;p pas tu polis suruh dia masuk kete peronda.. "bawak pegi balai" oooohhhh kesian!!! kena tangkap pada malam tahun baru cina! dia kan nak raya esok.. kesian betul...

si isteri, ke hulu, ke hilir try call family yang lain... mata dah berair.. ade budak dlm 4 thn dok ikut si isteri.. mak dia xpeduli dah kt anak masa tu... gelabah la kan! pas tu mak dia betul2 berdiri right in front of me... xtahu nak buat ape... si anak pegi dekat mak, pelik mak dia dan menangis... berkat banyak sgt tengok drama melayu, aku translate ikut suke aku la ek..

anak: mak... sy takut...(sambil tengok2 kete polis tu)
ibu: jangan nangis, jangan nangis....(sambil gosok2 belakang anak...)

kesian sungguh... aku pulak rase nak peluk budak tu..

itu la serba sikit cite di malam tahun baru cina dan hari kekasih yang diharamkan sambutannye terhadap muslim.. gmbr bunge utk birtday aku? aku simpan dlm hati aje la.. xmo letak kt blog... haha

6 pengomen tegar:

nabil said...

oih awal nya celebrate birthday

cik oryza said...

xpe laaaa ;p

brat2104 said...

ala.. nk tgk gambar bunga...

mesti mahal kan bunga tu? maklumlah.. peak season

cik oryza said...

tak mahal... si penerima siap bargain ;p

brat2104 said...

haha.. hidop si penerima!

cik oryza said...

yee.... hidup si penerima!!!

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U