JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Friday, July 31, 2009

stupid thing late at night

aku ni sudah sangat amat penat dgn lab gantian mgu ni. semalam kemuncak keletihan aku. byg la, rabu lab aku 2-5 petang, semalam 10-1. dh la lab assistant kata student aku nk p pukul 830. biar betul! benci! dan ketika aku pergi awal tu, xde satu manusia pun kat situ! geram!!!!!!! dan aku pun p jmpe dr wan la..huhu

sampai petang (yang konon2 aku nk tdo) aku dok terkebil2 xde keje. engantuk tapi xleh tido! (satu simtom aku stress!)

dan malamnye aku kuar makan2 ngan nabil..sambil2 tu aku bgtau dia yg aku agak firedrill dh dekat nih!

balik makan, aku beraktiviti mcm biasa..baca journal sikit2 dan pukul 12 aku tido (ala2 nk cover xleh tdo petang la) dan aku amat berangan aku dpt tido dgn amat lena sampai subuh

pukul 130, KRRINGGGGGGGGG!!! WAAAAAAAA!!! BUNYI YANG BINGIT TU DH DATANG DAH!!!!!!!!! geramnye aku! disebab kan aku dh ckp kt nabil nk turun tym fire drill,cpt2 aku menyarung jubah yg aku mmg dh gantung (fuh! mcm tau2 ja nk ready awal2) kuar2 pak guard naik tangga tepi bilik aku, dan aku dgn muka mengantuk dan mamai tnye kat pak guard "nk berkumpul kat mane" huhu.. ekceli mamai lebih byk dr nk tau..huhu

turun2 agak rmi dh turun..eh aku ke yg lmbt turun? huhu!

sebenarnye ni kali pertama aku turun selepas beberapa dekad.. last skali aku turun masa 2nd year (masa sebilik dgn fid yg skem! huhu..jgn mrh fid:)) sape larat turun..setiap sem tuh! dh tau dh sume ni permainan pak guard semata2.. selepas 2nd year aku mmg xturun..mcm2 la aktiviti aku ngan juniors or frens-menyorok bwh meja la (YANA PUNYE KEJE AJAR AKU NYOROK BWK MEJA!) or menyorok celah almari la (DGN MUNA DKT SAUJANA M04!) sbnrnye tak turun tmpat perhimpunan tu bukannye tenang pun. dh la gelap, panas pulak tu. tp better dr mendengar org membebel-bebel pasal keselamatan, rakod kami turun blok, ETC!

satu persoalan yang mmg dr dulu, sampai sekarang sampai aku habis blaja yang akan bermain2 dlm minda aku adalah: SEJAUH MANAKAH KEBERKESANAN FIRE DRILL ITU? kalo dh setiap sem buat, dia jadi mcm rutin (dan kami tahu ia akan berlaku di awal sem) sekiranya (nauzubilah hi min zalik) berlaku kebakaran yang betul, HOW WOULD STUDENT CAN DISTINGUISH IT IS ONLY A PRACTICE OR REAL FIRE? pada pendapat aku yang naif dan ala2 sedikit menentang (kerana tdo aku diganggu) nak buat latihan kawat kebakaran is GOOD, cuma jgn terlalu kerap. once a year is enuf. dh la pas satu desa, desa lain pulak akan mengalami benda yg sama (satu malam tuh!) of cos kami dh lali dan malas.

disebabkan sekarang aku di international house, maka foreigner pun terlibat dgn fire drill. adeorg iran (kalo x salah) aku rasa sgt cute memanggil rakan2 mereka dgn bahasa parsi mereka. then otw balik ke bilik, terdengar pulak aunty2 dr indonesia berbincang sesama mereka apakah langkah2 keselamatan kalo kebakaran betul2 terjadi..mungkin first time kot utk mereka menghadapi latihan kawad kebakaran a.k.a fire dril ni. dan utk aku yg dh 5 thn face benda yg sama, hal ini dgn membosankan..mahu tido jugak mahu tido jugak!!! (kalo pia ade, boleh sama2 nyorok dlm bilik-kutip sume slipar wat masuk bilik dan dok diam2 sambil gelak2..huhuhuh)

NEXT SEM AKU TAK MAU TURUN MASA FIRE DRILL! HUHU


:bye:

5 pengomen tegar:

NaDiaH SiDeK said...

hoho..dulu prnh terjadi kebakaran kecil kat desa cahaya. kitorg ingt itu hny latihan fire drill mcm slalu2 tu jdnya kitorg wat tak tahu je la (kitorg punya style...mmg akan turun tp lmbt la..duk lengah2 dulu). kebetulannya pulak kitorg mmg tahu akan ada latihan kebakaran dlm ms terdekat. mujur la ada penghuni blok yg bagus pi ketuk semua pintu bilik minta semua keluar sbb berlaku kebakaran betul2. nasib baik la takde sape yg cedera & nasib baik la hny kebakaran kecil.

turun aje la kalau dgr alarm tu. better safe than never

cik oryza said...

ala..malas kak oi..huhu
buat fire drill masa sy kt lab kan best..logik tak? huhu

cik oryza said...

akak, kebakaran kecil tu bukan siang ke? sb sy mcm pnh dgr jugak cite kebakaran kt cahaya masa 2nd year dulu

naimbakhir said...

ade la fire drill kat skul..sume lab asst n technician termasuk en.azrul poyo-poyo pakai topi keselamatan..hahaha

cik oryza said...

ala..yg tu sy pun tahu..sebab sy pun ade kt skul..ape kate wat fire drill kat hostel masa kite di skul..jadi tak payah turun;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U