JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

CERITA-CERITA

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Friday, July 3, 2009

New Semester Begins...

last saturday, budak2 baru a.k.a budak 1st year dh register..disebabkan USM dh diangkat sbg uneversiti APEX, pengambilan undergrads student dikurangkan dan bilangan postgrads student akan ditambah. berbeza semasa aku mendaftar 5 tahun lepas (ape? 5 tahun? aku mg dh tua!) USM sesak gile. kami sekeluarga bertolak agak awal jugak, (kami tdo di bukit merah, ramai wooo anta aku, tp setakat bukit merah je..hihi). berbalik pda cerita, kami smpi lbh kurang 930 kot dulu ('kot' ye..kejadian yg sudah lama berlalu) jalan jam dari exit dr bridge. boleh bayang kan betapa sesaknya keadaan itu. sabtu lepas, sebab adik ngan sepupu aku dtg, aku terpaksa la menyibukkan diri keluar dr bilik ni jugak. tp sungguh mengejutkan! trafik lancar sungguh! sampai aku confuse pulak haritu betul ke hari pendaftaran ke bukan..:-) mungkin jalan x sesak sebab pengambilan freshies thn ni sgt sikit..

bila bercakap pasal sem baru yang baru dibuka ni, maka tugas aku bila sem dibuka pun bermula balik la..ape lagi, keje G.A tu.

pagi tadi baru meeting, Pn Sofiah mengagihkan kelas pada kami. alhamdulillah aku dpt kelas yang sama..bukan ape, malas la nk baca manual lain, blaja lagi cara buat experiment lain yang bukan mudah tu! kalo dapat kelas yang sama, aku just continue je la..sume benda dh dlam kepala..kalo terlupa pun mungkin calculations je..takpe2 kan student baru ni student yang VERY EXCELLENT, so aku akn force deorg fikir sniri jwpn..menarik bukan?

memandangkan ini adalah sem terakhir extension GA aku, Pn Sofiah meletakkan seorang pelapis supaya bila aku dah 'pencen' next sem xde la sebarang masalah timbul sebab pelapis tu dh di train dr awal..so pelapis aku dan kak apai adalah Hazwan. hazwan ni dulu student aku, masa aku 1st year master, dia 3rd year. kira dia junior setahun la..erm, aku mmg patut cepat2 habiskan belajar dh ni..sebab student aku dh jadi kawan aku(walaupun aku lebih menganggap student itu mcm adik2 aku je)! huhu

mulai isnin depan, budak2 2nd, 3rd and 4th and extend year akan masuk! argh!!!!!! USM akan sesak balik!!!! tapi aku x sabar tgu nabil balik..yea yea nti ade geng!
:pompom:

3 pengomen tegar:

nabilA said...

huhu. taksuke ke kami balik meramaikan majlis kat usm nun?

haih, bila baca entri akak kate undergrads 1st year da masuk, terasa begitu warga emas saya ni.
tapi akak lagi la warga emas. muahahahahahhahahahahaha

:P

cik oryza said...

seemas-emas akak, org xde la letak ground floor..ni dh veteren gila bila sampai tahap ground floor tu..wawawawawa

nabilA said...

hoho. ni kejam ni

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U