JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, July 1, 2010

kenduri durian

kejadian semalam... baru sempat nk update hari ni..


semalam kali telah buang tebiat pegi makan durian.. kak zati yang mengidam.. bff kak zati, kak husna haruslah ikut serta.. kak jenny merangkap pemandu pelancong.. dan aku sebagai penyibuk sahaja sebab dh bosan amat dok kat bilik... nak packing malas.. nak study laaaagiii malas!

kami bertolak dr usm around 410 ptg.. rancangan asal nk pegi anjung indah.. dimana? kami pun x tahu.. gamble je.. yg pasti kt balik pulau.. so jalan punye jalan, x jumpe... dh kt tengah2 hutan, banyak la pulak pokok2 durian.. kedai2 yg jual durian pun byk.. kalo kt hometown aku atau kmpung ayah, durian hanya dijual dan diangkut balik terus.. lain pulak keadaan kat balik pulau nih.. ko masuk kedai tu pilih buah... ckp sama ada nk mkn kt situ atau nk bawak balik.. kalo mkn kt situ, tuan kedai akak bukak kan.. (almaklumla, uncle tu tau org mcm aku nih xreti bukak durian) kalo pilih nak makan kt kedai, sila la duduk mcm kita biasa duduk kt kedai2 jual tom yam tu. xlama pas tu dia serve la.. fresh dlm kulit.. pastu bagi air segelas sorang...

maka jamu la selera bersama teman2 anda.. aku yg x minat durian jadi minat.. haha! mule2 uncle kasi sebijik je(kedekut! ingat ktorg tak dapat nak habiskan ke) sekelip mata je habis yg sebijik tuh.. sikit sgt bilangan ulas dlm tu.. so kami order lg satu... lepas buah yg kedua aku surrender... org lain teruskan lagi perjuangan ke buah yang ketiga... alamak! kalah teruk!! pemenang adalah kak zati.. uish! x sangka dia suke durian sangat2!

uncle tu siap bagi buah rambutan suruh try tu.. aku pun beli la sekilo.. (konon mcm suke la.. padahal yg ayah dok beli pon sebiji dua je aku makan) uncle tu siap bagi sekilo stgh pulak tu.. (aduh!!! aku bukannye hantu rambutan pon!xpe.. kite sedekah la nanti)

pas settle2 sume kami pun balik. total kami mkn rm40.. sebijik rm12, rm11 & rm12.. cmpur air kot lg 5hengget tu..




3 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

mkn durian tak ingat kat akk pun

cik oryza said...

xsempat smpi kt us dh berulat;p

cik oryza said...

blm smpi us dh berulat;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U