JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, July 22, 2010

haiwan pun tahu ape itu kasih sayang


kami sekeluarga masih dlm mood sedih (ekceli my sista n i aje yg terlampau-lampau sedihnye). tadi aku tanye adik aku sama ada masa dia bangun omei dh xde ke dia jaga masa omei menghembuskan nafas terakhir tu.. menurut adik aku, dia tido dah lambat, sebab risau sangat kat kucing kami tu.. then kol 6 dia bangun tengok kucing kami dah nazak. masa dia bangun pun kucing kami tengok je dia.. then adik aku pegi la dekat.. pegang tangan dia. dia dok mengiau-ngiau kat adik aku. adik aku lari keluar bilik pas tu sebab x sanggup nk tengok omei sakit gitu.. bila dia masuk, tengok2 omei dh mati... adik aku cakap ayah pun dok ulang alik masuk bilik adik aku tengok omei (omei jgak adalah kucing kesayangan ayah)

keadaan omei masa meninggal sama macam kiko hamster aku dulu.. aku jaga kiko ni lebih pada adik aku jaga omei.. aku bela kiko kt hostel, so kalo balik kampung aku akan isi cage dia dalam kotak comel yang dicemburui ramai orang dan bawak naik bas. nenek aku, mak aku merepek takyah kate la.. kate deorang, usung laaa tikus tu ke merata-rata;p masa kiko nak mati, gitu jugak la keadaannye. bezanye aku sempat bawak g klinik, nangis2 depan dr dulu;p tapi masa saat2 akhit tu exactly the same. dia akan pandang kita dalam2, dan berbunyi-bunyi, then tak lama di mati. dlm kes kiko, lepas 15 minit mati baru tutup mata..

sedihnye bila bercerita pasal haiwan kesayangan ni.. dua2 faham ape yang kite perkatakan. kiko kalo ak panggil terus dtg dekat.omei lak kalo panggil2 dia akan gerakkan ekor dia yg panjang tu.. kami sekeluarga akan merindui omei dan kiko

3 pengomen tegar:

baincardin said...

Salam.

Cahaya-Bagaimanakah rupa kebesarannya? Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

Hazwan Hussin said...

kak fana, cte kte sama la..sy pn kucing pn br menghilangkn diri (assume dah meninggal), nama dia Ben 10..sbb mmg dr dulu sjak bela kucing lbih 10 tahun lpas stiap kali dah cukup 3 tahun mst kucing tu akan menghilangkan diri and considered mati..mayb dia xnk tuan dia sedih..umur Ben 10 sama ngn Omei kot..uwaaaa...

cik oryza said...

sedihnye.... ade stgh org ckp mmg gitu kan.. kucing kalo dia syg tuan dia dia xmati depan tuan dia.. omei ni kes kucing manje;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U