JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, July 27, 2010

saya betul-betul rasa saya tidak dilahirkan untuk menjadi seorang guru!!!

aku x cite aku xdapat keje interbiu yang 1st tu.. xpe... ade hikmah.. kak apai yg dpt keje tu pun kate mungkin xlama.. haha.. tak tahu nape okey!!!

berikutan tak dapat keje tu, aku pun balik kampung.. tibe2 kak shila offer jadi guru ganti. tapi cikgu tu pun dh bersalin 3 minggu lepas. so tinggal 5 minggu la.. tu pun dia called dh hari jumaat.. hehehe pung pang pung pang, interbiu yg patut hari isnin delayed ke khamis. aku pegi la interbiu tu. seminggu lebih lepas tu baru la deorang call. lama amat! aku pon dh give up!! tibe2 semalam deorang call, harini aku pun memulakan tugas sebagai guru

dulu, aku pernah jadi guru tusyen, aku tak suka. aku fikir mungkin sebab student tu tak pandai. tapi, untuk hari ni, aku tak suke jugak. aku rasa tak hepi pun mengajar. jadi mcm satu benda yang aku kena buat dengan sangat terpaksa. gila kan kalo ade cikgu mcm nih??

so aku membuat satu conclusion bahawa aku memang tak layak menjadi guru. wat naya kat anak murid je... tau tak, balik2 td, aku dh terbongkang tido smpi maghrib. pastu mlm ni kejenye menangis je sebab stress sebab x suke.. bole x mcm tu????

dalam perkiraan aku, masih ada 13 hari bekerja yg aku kena bertugas. next week memang totally minggu aktiviti yg tak payah melajar (YAHOOOO!!! YABEDABEDU!!!!! mcm aku ni student kan still xsuka bila ade kelas?) so tinggal 8 hari utk mengajar.. ya allah, mudahkan la keje aku ni, kuatkan la semangat aku:(

4 pengomen tegar:

Marsita said...

takkan la sampai nk nanges mcm tu skali.... ish ape la budak besau perangai mcm neh... kena kuat la...

brat2104 said...

gaji awak lagi besar dari gaji saya...

kak shila said...

laa... kenapa sampai menangis plak ni? its ok.. at least farhana dapat experience baru. nantikan cita2 nak mengajar juga. awal2 memangla byk kekurangan, tapi lama2 akan ok la tu. Be tough, ok? insyaAllah everything will be alright. moga segalanya dipermudahkan olehNYA.. ameen!! chaiyok2!!!!

urji hashim said...

sem0ga brjya ckgu farhana!

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U