JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Friday, July 23, 2010

peminta sedekah moden

Ni Kes yang Jadi Pada Kak Jenny Weekend Baru2 Ni
masa tu kak jenny ngan kak apai tengah makan mc d... see peminta sedekah kat mc d tu..

pakcik: dik bole x bagi pakcik duit? pakcik xde duit la
kak jenny: (hulur je singgit kt pak cik tu sebab malas nak layan dia bagi dia terus berdiri kt situ)
pakcik: (amek duit tu) dik, pak cik belum makan, pak cik amek beger ni bole?
kak jenny: (cakap dlm hati: CILAKAK!!!!) tak bole, saya dah bagi duit, pak cik pegi la beli
pakcik: eh cukup ke?
kek jenny: saya dah bagi duit kan, cukup x cukup blkg kire la (aku x pasti ayat blkg tu, tp yg pasti mmg dia kate dia bagi duit)

Ni Pulak Kes yg Jadi kat Aku Bulan Puasa 2 tahun Lepas
masa tu baru keluar bank, bukan wat kuar duit pun.. check baki je pun.. siyes sesak masa tu.. duit paras bahaya dah. tibe2 masa nak tutup pintu tu

orang: kak bole x bagi sy 10 ringgit, tayar moto sy bocor la, smbil tunjuk tayar dia
aku: aaa???? sy pun xde duit.. (siap wat muka kesian tu)
orang: kalau xleh bagi 10, 5 pun bole la...
aku; tak ade... (tak tipu! mmg miskin mase tu)
orang: ala kak bulan2 puasa ni sedekah la sikit
aku: tapi sy mmg xde duit..terus tarik pintu dan lock
orang: (terus blah dan menuju ke orang lain)

balik tu cite kt rumet, rumet syak tu org yg pernah mintak duit kat kawan dia masa deorang makan kfc

orang: kak bole x bagi sy duit, tayar moto sy bocor laa
kawan: mane motornye? xnampak pun?
orang: (mula menggelabah) sana.. sana
kawan: tak de pun.. dah2 tak nak bagi
orang: kedekut! makan kfc bole! bagi duit xleh pulak

aku:gila... duit dia, sukehati dia la

4 pengomen tegar:

brat2104 said...

kalau saya, mungkin saya bagi.. sebab saya dulu dapat balik rumah sebab makcik jual nasi lema bagi pinjam duit dia..

kita xkan tau bila kita perlukan pertolongan org kan?

kalau dia tipu, tu masalah dia

Norhayati Ahmad said...

k yati pun dah terkena...dia mintak rm 20...dia kata mak dia sakit kat hospital..x bleh pegi sbb moto dia pancit...takut dia buat macam2...k yati bagi jer lah...huhu...dah rezeki dia agaknyer...

cik oryza said...

brat: eii zaman ramai penipu ni susah nk percya kt orang...

kak yati: mak ai!!! banyaknye! bukan org kate tukar tiub baru 3,4 ringgit ke?

brat2104 said...

pernah tukar tiub tayar moto dulu.. kena rm12.. tu rate 8 tahun lalu.. hehe..

yup.. kadang2, kalau org yg menipu tu ada sikit bengang gak sebenarnya.. hurmm..

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U