JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Wednesday, December 9, 2009

selsema

hujung minggu lepas, aku sakit2 tekak.. konon2nye ade org tu hantar kasih sayang pd aku. tp dia attachkan sekali dgn virus.. hehehe.. peritnye rase.. dah sakit tekak tu, paham2 je la tak lama aku mesti dpt penyakit batuk dan selsema yang suke sangat merindui aku tu.. aku pun mule la resah.. kalo dh dpt batuk tu, tak maunye baik dlm masa seminggu.. haih.. sabar je la... ni kan ujian dr Allah..

isnin lepas, mula la hidung nak tersumbat2, mula batuk2 manja (elele manjenye batuk tu). dr pagi sampai petang aku dok berkira2 nak pergi jumpe dr ke tak... nak ke... tak? sedar2 aku dah sarung jubah (sebab ade technician betulkan lampu kt bilik aku sbnrnye) dan terus decide nak ke klinik.. biasa la.. fevret klinik aku klinik akhbar.. kononnye cepat dan best.. haritu ramai gak yang sakit.. mostly batuk mcm aku jugak.. hurm.. gelombang kedua h1n1? mmg musim jugak kot..

aku sampai klinik kol 330.. biasa dr amek masa dlm 5-10 min utk check satu2 patient tu.. tp hari tu... mak ai lamenye.... 10 minit, 20 minit.. kuar sorang mamat (disyaki mamat nepal) dr bilik dr.. dh kuar masuk balik.. aik? pembantu dr x pgl pun sukehati je masuk.. dr tu uncle dia ke? kompius dah aku kat situ...

sambung balik mengira... 30 minit, 40 minit.. sorang lagi kwn mamat tu yang tunggu kat luar tu masuk dlm bilik dr.. aik? masuk tanpa dipanggil lagi? mmg dr tu uncle dia kot... aku mula syak dr tu dok minum teh dgn sedara mara dia.. huhu..

aku duduk betul2 depn pintu dr.. sebelah kanan aku ade satu family, mak ayah dan budak perempuan umur +/- 5thn. budak tu yang demam sbnrnye.. ayah ngan budak mak tu dh nampak cmm fade up gile dah sbnrnye.. deorg smpi lebih awal dr aku..

aku mmg pantang la tunggu lama2 (x sabar punye budak!) mule la aku merepek sorang2 depan muka pintu dr tu.. kebetulan akak mak budak tu tertengok aku masa aku dok merepek.. hahahah... dia gelak besar tgk aku.. pakai punye smart (konon2 aku smart la pakai jubah tu) tp merepek mcm mak nenek je.. haha

50 minit...60 minit.. ayah budak tu bgn pergi ke kaunter...

"lmbat lagi ke?"

"xtau...operation"

"oooooo...operation...cancel je la"

ooooooooooooooooooooooooooooooooooo.....operation.. ape la salahnye bagitau awal2.. org leh decide awal2 nk tgu ke tak..

tak lama pas tu aku pulak bgn tnye bape minit lagi nak siap.. dh nak 430 dah.. aku nak tengok cite nenek kebaya nih! heheh... lambat2 sgt aku dtg malam je la.. kebetulan aku tnye tu, baru siap.. samseng bkt gambir tu pun kuar..dok kt tempat family2 td.. mmg samdol sungguh aku tgk... dgn telinga bertindik sblh.. isyk..mcm kumpulan kongsi gelap pun ade.. takut jugak aku mase tu sbnrnye..

sorang2 masuk pas tu.. kejap je weh.. siap ade x sampai 5 minit pun.. isyk3... menguji kesabaran aku je la....

hari selasa, semalam, aku teman kak jenny pegi rumah arwah pak sedaranye.. pak sedaranya meninggal.. kt kuala ketil.. xjauh pun.. tp dgn keadaan aku yang sgt x sihat tu agak menyeksa kan jugak la.. tp ok la.. balik2 aku skit kpla.. aku tdo smpi 530.. bangun2 makin panas lak badan aku... telinga pun dok berdengung+pekak sikit..

harini? alhamdulillah... aku teka 80% ok.. tgl 20% yang kurang nak ok... ok oryza, teruskan makan ubat! chaiyok2!

4 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

mkn ubat..jgn tak mkn :p

cik oryza said...

baik dr nadiah:)

husna said...

dah sehat hari ni?

cik oryza said...

alhamdulillah... sihat 95%

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U