JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, December 10, 2009

accident

baruni, aku balik rumah sempena hari raya haji.. mcm biasa, aku akan travel dgn bas express (kalau naik ketapi tu namanya luar biasa)

so pukul 9 aku bertolak dari penang.. dr penang, lalu BKE (butterworth kulim expressway), masuk ke jalan baru kulim-baling-grik. jalan tu mmg berbukit bukau sikit.. eh, banyak... so mmg xleh nak laju mana la kalau bas ni..

aku pulak malam tu duduk betul2 blkg driver..

tibe2, sampai kat satu bukit, aku nampak satu lori kecik (anak lori driver bas panggil) dok melintang tengah jalan.. not exactly melintang, dlm 60 darjah (mak ai.. sampai ke sini aku praktik ilmu maths aku). aih... aku dh pelik dah kat situ.. muat ke bas ni nk lalu.. aku perhati je la.. kebetulan masa tu aku dok bersembang dgn si dia tu..

tibe2 aku perasan lori tu mengundur sikit2.. dlm hati aku, "break!! break!!!" kat mulut aku lak dok bersembang la...

and.... BANG!!!

"ALLAHU AKBAR!"

"kenape"

"bas ana accident"

"pastu mcm mane?"

"ntah..."

hingar la mase tu driver dok call pengurus dia.. dok soal siasat org lori tu..

pd pandangan aku, lori tu yang salah.. apekedehal dok melintang tgh jalan??? kalo org dtg dr arah sini bahaya, dr arah sana pun bahaya... isyk3.... aku bukan nak defend bas aku, tp mmg terang lagi jelas lori tu salah... aku rase kalo bas tu tercepat 2,3 saat, mmg kena kat aku dah accident tu..

kesan accidnt tu, cermin depan retak seribu, dua.... pintu driver xleh nak bukak... wiper sakit tulang... pastu pakcik tu drive la sampai ke grik... konon2nye nak report kt grik.. tp xleh buat report atas sebab kejadian luar kwasan.. bunyi mcm network coverage la pulak kan? huhu

kesian kat pak cik driver tu asik2 kena brenti tepi jalan dr jeli sampai la dekat pasir mas semata2 nak lap cermin depan yang berkabus tu...

aku pulak xleh nak tido mane.. risau ape2 akan jadi lagi..

kesan accident tu, aku sampai lewat 3 jam drpd sepatutye... biasa smpai dlm kol 3, ni dekat kol 6 baru sampai... tapi yang bestnye, aku nak balik bln 12 ni ayah nak dtg amek.. sebab kebetulan ayah nak balik kampung kt perak.. hehehhe... best3x...

yang x bestnye, ade org x bagi travel mlm2 dah.. sedih:(

4 pengomen tegar:

husna said...

bahaya tul. naseb baik tak lebih serius.. risau tul naik bas kalu cam gitu...

cik oryza said...

hurm... tu la.. tp lori tu yg slh sbnrnye;p

rumaizah said...

hak3... ckp kat org tu, mlg xberbau... n xpndai tgk jam.. byk je xcdent masa siang..

cik oryza said...

xpe la...ikut je la...huhu

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U