JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, December 13, 2009

good bye friendster...

dulu aku slalu fikir "frenster aku akan bertahan sampai bile.. sampai aku keje? smpai aku 40 thn? sampai anak2 besar?" isyk mmg x terfikir nak stop main frenster la konon2nye sebabnya kat situ la aku kumpual kawan2 aku...

aku ade jugak fesbuk.. tp fesbuk tu semata-mata nak suke2 dan nak main games je.. kawan aku kat fesbuk pun ade 54 org je.. memang saje nak kecikkan scope supaya tak serabut sgt.. fesbuk nih satu je yang x best, ramai sgt yang boleh komen kite.. nasib baik la skrg dh ade yg privacy tu... (ke dulu aku yg x tau?)

dan hari ini, secara drastiknya aku akan delete frenster account aku.. sebabnye? satu je.. maruah aku.

smlm aku dh terbukak dah pintu hati nak godek2 frenster aku.. bukak profile kawan2 lama.. tgk2 gmbr, baca komen.. opss... utk pengetahuan, nama aku kat frenster tu dalam tulisan jawi.. dok seronok2 tengok gambar (seronok la sangat!) aku perasan ade satu komen kat profile budak laki course aku dulu nama sama ngan aku.. gaya komen gaya budak perempuan yang amat mesra lelaki.. hurm.. aku cuba bersangka baik.. mungkin org lain kot? bukan aku sorang reti tulis nama dlm tulisan jawi kan... biar je la. lagipun bukan aku sorang farhana..

harini ade sorang budak nih upload gmbar baru.. aku yang memang xde keje ni pegi la tengok.. tibe2 aku terperasan nama aku lagi komen kt situ... eh?? aku ade komen meh??? seingat aku masa ramadhan baru nih aku tgk nama lain yg komen.. xpe2 aku try klik kat nama si pengomen yang sama ngan nama aku... ia akan di link kan terus ke profile.. NAH!! mmg kuar profile aku..

ni yang aku bengang nih... bukan aku okeh.. org yang komen tu seorng yang free hair dan sexy jugak.. apsal leh kuar nama aku? lagi satu, apsal kuar nama je, x kuar primary photo aku? ajaib2.. dgn komen yang seakan2 amat mesra lelaki, aku rase agak malu...dengan serta merta, aku decide utk delete frenster aku...

utk budak perempuan tu, kalo ini sebab virus aku maafkan kau.. kalau kau memang nak wat naya kat aku, baik kau mengaku dan mintak maaf kalau kau xnak cari aku kat padang mahsyar nanti..

so, for now, goodbye frenster.. and welcome fesbuk.. hehe

10 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

isy..mcm2 la ye. akk berzmn dh tak bkk fster. hsbnd akk kata fster dh sebijik mcm fb..ntah la..tak bkk lak akk

cik oryza said...

dh cancel akaun dh pun... huhu

Anonymous said...

yg btulnye awk tuh pak turut...kakakkaakak.... :P

-ngegeh-

Firol said...

lupa ada frenster...

cik oryza said...

lagi teruk tu firol...

rumaizah said...

hurmm.. dulu sy pon kena gitu... lagi teruk, sampai sy xleh nk masuk akaun sendiri.. tp kat ms la.. n yahoo email.. rupa2nya akaun kena phish.. klu berlaku gitu, cpt2 tukar password.. tu je..

saya skrg dh xnk terlalu fb.. nk kembali kpd fs n ms.. yeeha!!

cik oryza said...

wah! kenape kembali ke sana??? kecik hati fb..huhu

rumaizah said...

tah.. ada 1 penyakit pelik.. xberapa suka bnda yg terlalu glamer.. bila fb ni dah jadi fenomena, nyampah lak rasa.. tu yg terus rujuk balik dgn fs dan ms..

cik oryza said...

to rumaizah: pelik..pelik... pelik.. huhu

rumaizah said...

nge.. suka lawan arus... tu yg selalu hanyut kalau dah penat.. hehe

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U