JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, April 4, 2010

restaurant tarbush

harini, waheeba sangat bermurah hati membelanja aku dgn kawannya di restaurant. siap chop diri aku dari hari isnin lagi.. ewah2 mcm menteri pulak kena check scedule ni.. sempena ape? sempena ucapan terima kasih pada kawan dia sebab uruskan hal jual beli kete dia.. aku pulak untuk dijadikan mahram, sekali gus nak kenalkan aku pada kawan dia tu.. iye la asal ckap ngan kawan dia waheeba akan mentioned pasal aku.. so kawan dia pun nak kenal la sapekah gerangan "NOROL' di hati waheeba tu.. hik hik.. lagi satu sebab nak kenal kan kat kawan dia sebab kawannye berasal dr hadralmaut, yemen. tempat di mana nenek moyang aku berasal..

aku nih mati2 la igt nak pegi makan kat ivory tu ha.. rupe2nye jauh bnar perginye! sampai ke batu ferringhi nun! biasa la, ferringhi kan kawasan pelancongan. mak2 arab, pak2 arab dok honeymoon, cuti musim panas kt sini la.. maka ade la restaurant2 arab nih. jadi kawan waheeba dr rais pilih restaurant tarbush..

deco restaurant ni mmg mantap la.. mmg gaya arabic. kalo x salah gaya labenon.. mmg masuk2 kedai ni pun lagu arab aje. mmg rasa mcm kt arab sungguh la! aku ape lagi, wat2 mcm jakun la bile masuk.. biasa la biasa makan gerai makanan thai aje kan;p

ha nak pilih makanan lagi satu masalah. dah tak reti pilih ape pulaaaakkk!! aku diam aje.. dah aku tak biasa kan.. dr rais mmg slalu dtg la, so dia sgt pro. fikir punya fikir, belek punya belek menu tu, lastnye deorang order nasi briyani ayam, kabab (kebab. tp kebab arab-daging aj, bukan mcm kite), salatoh (salad) dan satu makanan yang aku tak faham ape bendanye tu.. air pulak deorang pilih ice blended mango, aku lak pilih vimto (resberry mcm waheeba served kat aku masa aku mula2 kenal dia).

harga? ho mak haiii!! mahal amat! bayang la, vimto yang kt restaurant saba kt ivory tu baru rm1++ kt sana rm10. nasi, kabab sume jgn kate la.. nasi rm20 sepinggan. tp kami amek sepinggan aje.. pinggan besar ok, bukan pinggan kecik tu.. dlm briyani tu aje ade setangah ekor ayam.. bole bayang x banyak mane nasi dia? pinggan dia berat ooo..

sume sedap! tapi untuk org yang x minat daging mcm aku, kurang sesuai la.. kabab tu daging (xkenal kambing ke lembu) dan makanan yang x faham mmg daging kambing. jadi keje meratah lauk aje la. dah macam kucing pulakkkk!! aku ni tak pernah2 makan kambing, makan la jugak harini.. masa amek x kenal, bile suap tahu la tu kambing sebab aku rase xbest.. huhu. ok layan gmbr la ek..




sangat tertarik dgn tiang seri ni... santek!!!


ni konon2 kena makan sblm makan utk bukak selera, tapi aku makan buah zaitun tu makin tertutup pulak selera.. buah zaitun tu kelat!! roti tu pulak aku end up dgn makan dgn lauk2 yang berlebih tu



biasa kalo kite kao x abis makan mesti mintak tapau (iye la mahal kan...) aku pun suggest la tapau.. mane tahu dr rais nak makan lagi ke kan.. rupe2nye habit deorang, kalo x habis x tapau. tinggal aje... anggap makanan yg x habis tu sedekah pd pekerja2. lagipun deorang bukannya makan kacau2.. mmg deorang x jamah pun..

ok, tu cite kt tarbush, waheeba bayar oke.. pastu dr rais lak ajak lepak kat coffee bean.. on him pulak.. aku? tukang makan aje.. aku nak kuarkan duit waheeba kate xpayah sgt.. dh la dlm beg duit ade 2hengget je mase tuh.. hait!

2 pengomen tegar:

husna said...

fuyooo..
bestnya!!
so brapa bil nya?.. ratus2 nih..
farhana dah tahu tempat, so nanti belanja kakhusna plak ek..
hahhahaa

cik oryza said...

memang ratus2 la.. kite pegi sama2 bayar asing2 ye;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U