JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, April 22, 2010

bercerita dengan mak cik cleaner betul2 membuatkan aku insaf dan sebak

memandangkan asrama aku ni toiletnye kt dalam bilik, mak cik cleaner akan masuk bilik utk cuci toilet.. biasanya aku x suruh pun cuci.. anak dara.. cuci aje la sendiri.. takkan itu pun malas kan? nak dijadikan cerita, management dah bertukar sekarang... dengan pengurusan yang agak strict ni makcik2 cleaner dah jadi mcm merayu2 pulak nak cuci toilet... bukan ape, kalo tidak gaji di potong.. sepatutnye pengurusan kena faham yang bukan sume org akan berada kat bilik waktu office hour.. mcm aku dulu la kan! jadi bile makcik ni masuk, aku pun mula la ajak berborak... haha (read aku kemaruk nak bercakap!) pas satu-satu topik kami dok cakap

topik pertama adalah berkaitan dgn ade sorang indon ni.. pada aku sangat kurang ajar.. aku tahu ni pun dari linda.. indon ni dh buat mak cik mcm org gaji dia aje. haritu aku nmpk dia suruh mak cik isikan 2 botol air dr mesin RO utk dia.. waahhhhh ko yang sihat walafiat boleh suruh orang buat mcm tu? gile ke ape? 2 botol means 10 LITER! kau memang x berhati perut ok!! dah la mak cik tu guna jantugn bateri.. lagi nak seksa mak cik tu.. siap buat mak cik tu drebar jugak.. suruh mak cik anta sana sini sedangkan kawan tu kan tgh 'office hour' nanti mesti org marah dia kan... isyk2 aku rase macam nak lempang2 je orang mcm tu.. kan mak cik tu baya mak kite.. kalo kite buat mcm tu, seolah-olah kite ni dera mak kita.. sedih bile aku igt balik tau..

second, mak cik tu mengadu pasal ape budak2 arab buat kt dia.. ade sorang tu ya allah, sungguh la menghina rasenye.. bile cleaner masuk bilik utk cuci toilet, dia akan lapik kertas surat khabar supaya cleaner tu x kotorkan lantai... ya allah.. ade jugak makhluk tuhan mcm ni ye! kalo pembantu am dtg nk betulkan paip ke ape, dia hamparkan plastik plak.. so that deorang2 yang so called 'kotor lagi hina' ni x kotorkan bilik dia.. org yang sama jugak menurut mak cik tu tarik tudung mak cik tu suruh bukak tudung... suruh jadi free mcm dia.. isyk x terimagine dek otak aku ni mcm mane org sanggup layan org mcm tu..

cite ketiga pasal anak2 dia... alaa... cm cite dlm tv tu la... mak bole jaga anak, anak xleh jaga mak.. duit belanja x bagi, mak kena keja.. dan mak pun kaje la cleaner.. mak cik tu umurnye 55 tahun, tapi still bekerja.. aku pun pelik.. tp xpe la kan.. bukan sume org senang.. ini la anak2 zaman sekarang... isyk3

ade lagi cite lain sebenarnye, tp aku nak rahsiakan.... jeng jeng jeng... pengajarannye, jangan la menyusahkan orang... jangan sebab deorang ni bukan sape2 korang nak dera... pas tu manusia ni darahnye sume kaler merah.. xde beza pun warnanye.. jadi jangan la nak menganggap diri tu terlalu suci atau sangat high standard.. last skali hormatilah ibu bapa kite

5 pengomen tegar:

nabil said...

kejam oke. *hjdsbglkefj* geram!

Nadiah Sidek said...

isy, teruk betul la

Norhayati Ahmad said...

biar betik..macam x percaya ja..

baincardin said...

Jom layan E Series...(tgh berangan nih..hehe) ^_^'

cik oryza said...

tu x dgr lagi mak cik tu cite ade budak ni (foreigner jugak) sign kt kertas yg menyatakan mak cik ni buat kerja ngan kaki... biadap gile

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U