JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, June 24, 2010

betul2 la alkisahhidup...

nak dijadikan cerita: semalam exlabmate aku, megat called. mitak tolong amekkan surat di IPS, dan pass pada dr.. dia di penang utk icyc. dr pun pegi jugak.. aku kedekut, xnk bayar tuk conference, maka aku x join..ok, megat mintak passkan awal2 kt dr.. ok fine.. barita faham..

sebuta-buta pagi lagi aku dah bangun siap2 nk pegi ips.. bukan ape, kalau tertido, habis la... surat megat entah ke mane, aku ke mane, dr ke mane, IPS ke mane...so 750 pun aku bertolak.. huhu.. bajet mcm IPS jauh gile aje.. actually aku bajet office bukak pukul 8 pagi oke... punye la awal aku sampai, kete pun baru ade dua tiga buah je parking kt bawah IPS nun.. nak pariking melintang tengah jalan pun bole tau! then aku pun mula la mendaki tangga IPS nan tinggi tu. siap tekan no giliran terus tu.. xpernah lagi aku dpt no 0001, tibe2 harini dpt.. maka melopong la aku kat IPS tu sambil tengok org lalu lalang.. pukul 8, x bukak lagi.... 8 10 kot.... juga tidak.. aduh... dah gelabah nih!! megat ckp jmpe dr pukul 815..mcm mane ni??!?!! baru la aku ni terhegeh2 pegi kt pintu tengok waktu perkhidmatan dia.. PUKUL 830 kooooooooo!!! aduh... mcm mane nih.. mula la nk call megat bagi laporan...

suddenly, alhamdulillah, makcik tu pon bukak la kaunter... masa tu dlm 820 kalo tak salah.. so siap urusan tu, dr pun called bgtau dia tunggu di tepi jalan.. ok fine.. aku pun amek surat tu, amek kunci kete, pegi kt kete dr... purse tinggal la dlm kete... aku sbnrnye plan nk pegi beli breakfast lepas pegi ips tu sbnrnye..

pegi2 kt kete dr, minah sharon tu ade dlm kete dr.. eh apekes? rupenye sharon nk ikut jugak dr pegi conference... dr pun invite la aku.. alamak!! habisla breakfast aku!!! aku pun bagi alasan.. "dr, sy x bayar pun dr" "takpe, u masuk dengar je" aku tengok bawah, aduh... aku pakai slipar preh2 je nih.. slack coklat, tshirt hitam.. mcm hape je.. malunye nk masuk conference mcm ni... dr dok ajak pegi... hurm... hentam je la... aku pun mintak dr tunggu so that i can go to my car n take my purse...

wah ape lagi! harini naik accord dr la aku! duduk belakang lak tu... macam mem.. huhu..

sampai2 je kt sane, masuk dgr plenary (betul ke salah tah aku eja ni) session.. mende tah dia ckp.. xfaham aku.. mujur dr bagi abstract book kt aku.. maka aku pun dgn seronoknye dok baca (baca la sangat!) abstract book tu.. habis session, kami keluar.. start session masuk balik.. bosan, keluar pulak... gitu la keje kami... lagi teruk , bosan lagi, pegi ladies!!!!

pukul 1215, dr ajak balik... aku ni dh terbayang makanan dah ni... dh la cita2 nk breakfast pagi td hancur berkecai.. cita2 nk tido pukul 10 pun x tercapai jugak... sengih lebar la aku bila dr ajak balik... hehe..

otw balik tu, dr mintak suggesstion nk makan kt mane.. dia nk belanje... wah!!! terkejut nih!! terkejut!! dah la dpt naik accord, dibelanja lunch pulak! aku mane nk tahu kedai2 area ferringhi and town (kecuali restoran tarbush yg bole tahan mahal tu je).. sharon lagi la xtahu.. so dr bawak kami ke restoran hameediah kt town tu.. (act dekat ngan chowrasta... tp tu la aku ni pegi chowrasta pun balik makan kt bilik jugak!) so dr la belanje... alhamdulillah... murah rezeki harini.. tq dr:)

pas makan tu balik la.. nk tido xleh tido, nk betulkan tesis xleh betulkan.. rase nk demam pun ade.. isyk.. mengada la pulak!

gitu la aktiviti aku harini... xpe la kan.. takkan nk derhaka kt dr pulak;p

gmbr atas: slack coklat+tshirt hitam.. aduh... mcm dtg dr mane aje
gmbr bawah: memperkenalkan slipar preh2 aku.. teruk betul la..

2 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

tiba2 rindu kat Dr.Nasri. naik kereta dia..pastu dibelanja mkn..antara kenangan best la kat school!

apa yg tak kenanya baju tu? ok je. baju hitam kan masuk dgn warna apa aje

cik oryza said...

tak leh... sebab kalau sy, kalo tshirt dh gelap gitu, kalo seluar nk coklat kena muda sikit.. kang org igt seluar sy tu dh luntur warnanya:(

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U