JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, June 27, 2010

aktiviti lunch-dinner dengan kawan2...

jumaat-sabtu-ahad.. aktiviti makan2 berlangsung dengan jayanya.. konon dh siap tesis (termasuk sorang yang tak berapa siap)

HARI JUMAAT, IVORY
port utama (selepas seagate sebab nk save duit minyak).. kt situ ade dua kedai yang menggamit perasaan sikit (before dis satu je.. tapi sebab haritu yg satu tu tutup, try tmpat lain, melekat pulak kt situ) pilihan utaman: nur mutiara tomyam. pilihan kedua: ismail ikan bakar.. tomyam mutiara memang terbaek! nasi goreng pak mail sedap gile! so jumaat lepas, pegi makan dgn kak apai ngan kak jenny (nama sebenar affaizza dgn rozaini sebenarnye).. bile bercakap pasal deorang ni, masing2 ade perangai pelik yang tak bole nak faham dek orang normal macam aku nih..

sorang tu, makan lauk sikit punye ciput.. adoii.. lauk dia selalu tak habis.. kalo makan nasi goreng ape2, atau bihun gorang, lauk dia mesti berbaki.. kalo order nasi goreng yg ade lauk lain mcm ayam merah ke, paprik ke, pun sama... ayam dia tak habis jugk.. dah la tak habis, tak ratah plak tu bila nasik dah habis... skrang pertanyaan aku: dia pelik sebab lauk dia tak habis ke, aku yang pelik sebab lauk aku habis?? jawab2...

ni la budak yg x suka makan lauk tu.. siap letak bukti tu;p

itu perangai yang sorang.. perangai yg sorang lagi tu pulak, makanan dia mesti kena 'tenang' jangan ade bawang besar2.. bawang sume kena hancur betul2.. jangan ade ape2 yang semak dlm makanan.. sebab katenye, masa makan adalah masa utk berehat ke ape tah.. lupa lak ayat dia..

perangai sorang ni? asik nak ayam saje.. udang tak nak.. siap order char koew teow xnk udang tu.. mujur org nak buat je utk aku menu cam tu;p

HARI SABTU, PECALELE DAN SEAGATE
xreti oke nk eja cm mane.. pecalele ni makanan indonesia.. nasi putih+sup kosong+ayam/ikan keli goreng (of course i will take ayam)+ulam ulaman (kubis, salad, timun) ngan terung bakar ke goreng tah+sambal... makanan ni adelah fevret kak husna.. aku? makan setahun sekali je;p

pas je makan, kami jalan2 pegi pantai seagate... ala2 org dh merdeka anta tesis la kan.. (walaupun sebenarnye baru anta pegi fotostat... haha.. lepak2 jap je kt situ.. bantai pulak rojak kt situ.. xleh lawan rojak yg depan spice garden tu... kan kak jenny??


percutian orang2 merdeka

HARI AHAD, NASI LEMAK LIVERPOOL
ni sebab haritu kak nani tercakap.. 2 hari aku bising nk pegi situ.. nape nama mcm ni? dr pemerhatian aku, org ni minat liverpool.. tu pun sebab merata-rata tulis liverpool.. kalo setakat letak lambang ngan gmbr pemain, seratus kali pergi pun aku takkan tahu.. luckily aku tau la liverpool tu salah satu team bola sepak;p dan luckily aku tau la liverpool tu kaler merah bukan biru;p

kedai ni ade 2 bahagian.. satu kt luar satu kt dalam.. yg kt luar guna payung TM, yg kt dalam of course xd payung.. suasana dlm kedai mmg merah membara la kan.. semerah sambal nasi lemak dia.. kire romantik jugak la kot kan malap2 gitu.. pas tu, punye nk menunjukkan deorang ni peminat bola, banyak la bola2 bergantung kt siling deorang tu.. kat dinding pulak ade la hiasan2 berkaitan liverpool.. pasukan lain xleh ditepek di situ.. ayat aku pd kak apai ngan kak jenny "mesti peminat MU xdtg makan sini" sebab setau aku peminat bola ni kan agak fanatik dgn pasukan.. tibe2 ade mamat pakai baju MU makan situ.. huhu.. salah lak aku teka..

aku bajet kedai ni kalo ade lawan bola mesti melimpah ni.. jadi kalo laju2 pegi lepas maghrib.. kang kol 10 bola start, alamat makan bersila atas lantai la kami ni;p... oppss.. ape kami makan di situ? nasi lemak biasa je.. haha.. dtg jauh2 makan tu je;p oh ye, selain pd ape yg kami makan, dia ade lauk udang, sotong, aya goreng, daging.. selain pada tu ade jugak char koew teow, tomyam etc.. sila pegi melawat ye;)



4 pengomen tegar:

baincardin said...

Mcm mana kalau binatang ada Facebook ??? :P

Nadiah Sidek said...

amboi..gi mkn tak ajak akk :p

cik oryza said...

kak nadiah: akak jauh sangat la... x sempat sampai, kiteorang dh habis mkn;p

brat2104 said...

kem salam kat kawan yang x makan bawang tu.. saya pun sama macam dia..

liverpool pernah berwarna biru.. tah bila tah tukar merah tah.. rasanya lebih suka masa mereka biru.. x confuse dgn MU

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U