JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, June 22, 2010

double triple

kalo kak husna, entry mcm ni dia panggil cerita rambang... kalo rumaizah pulak dia panggil update diri ala2 kat facebook.. aku dah xde nama nak bagi, aku hentam je tajuk double triple;p

lepas 10 hari bertunang...
haha... lawak la... tau2 la majlis haritu kan majlis bidan terjun.. so sume pun bidan terjun la...

situasi satu:
aku baru lepas ckp ngan tunang aku... pas tu dia pun kirim salam la kat sume org.. kebetulan aku dok dalam bilik masa tu.. tok pulak baru pas solat asar..aku pun bgtau la tok aku..

aku: mak tok, tarmizi kirim salam
mak tok: sapo?? (sambil muka kerut2)

aku: tarmizi...
tok aku cube igt sape laaa tarmizi tu.... "ooooo tuhhh... tunang kak long tuh..."
aku: ho laaa...(hahahhaha malu lak bile tok aku sebut tunang aku.. oh blushing! blushing!!!)

situasi dua:
dok depan tv.. sambil borak2 ngan adik bongsu aku.. pasal baju raya rasenye.. bole la pulak tibe2 dia tersebut "kawan kak long" hahhaha... aku pun mula la mengacah dia..."ape.. ape??? ape??" adik aku pulak malu2... "habis nak panggil ape??" sambil segih2 tak tentu arah... haha..."abang laaa..." sengih lagi... tak terkata sebab malu;p

situasi tiga:
ayah baru tanam pokok jambu air..masuk rumah dia kate
ayah: haa. igt ayah tanam pokok bulan 6. kite tengok bulan 6 thn depan dah berbuah ke belum... ayah rase xsampai setahun dh berbuah
aku: berape haribulan dah harini?? meh klong nk igt...
ayah: tak payah igt sampai mcm tu.... igt je tk berapa lama lepas kak long bertunang...

*diam... malu... haha

sesungguhnye aku ngan adik2 aku x biase lagi dgn perkataan 'tunang' tu;p

tesis

semalam amek 2nd draf dari dr. still ade pembetulan walaupun x banyak. dr ckp pas ni bole anta.. alhamdulillah... harini aku dok buat pembetulan tahap malas-tengok-rase-mcm-nak campak-ke-longkang... so aku pun sedang bersuka ria update blog;p

eiii cepat la siap.. aku dh nk muntah dah tengok nih!

sensitive

aku admit aku sensitif.. kalo aku kecik hati ngan org, aku diam je... kalo berkawan rapat, aku jarakkan diri sikit.. bukan nak gaduh ape... bagi cool down je dulu.. bagi lupa ape org pernah kate kt aku, ape org pernah buat kat aku.. once dh ok, aku akan kembali ke keadaan asal balik

~sekian update rojak aku~

7 pengomen tegar:

NURUL IZZA said...

=))

tahniah.. oo baghu tunang eh

brat2104 said...

huhu.. kamu.. pjg sangat kalau nk letak kat fb kalau gitu.. letak persatuan salah cakap ok la.. hek3..

cik oryza said...

izza: tq =))

brat: tak nak kt situ... nanti org gelak

Marsita said...

kak sita pun nk ucapkan tahniah... moga hubungan korang berkekalan hingga ke syurga..

cik oryza said...

amen... tq kak sita:) nanti bole mintak pendapat kak sita bab gubah menggubah

NURUL IZZA said...

oryza (xtau nama penuh)

skg wat msc kt school mana eh> kimia ke.eh kita kenal awk ke eh?

cik oryza said...

kimia:) rase mcm x kenal.. tp entah la kan...

oryza=nama penuh farhana;p

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U