JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, June 15, 2010

xde tajuk.. nak tahu, bace;p

haaaa... tibe2 relationship di fb aku bertukar drpd 'in a relationship' kepada 'engaged'.. mesti ade yg terkejut dan ade jugak yg kecewa (ehem.. ade ke? wakaka!!) meh dengar aku bercerita yea....


sebenarnye keluarga bakal mertua nak merisik2 je sblm ni.. just nk kenal2 gitu la.. nak dijadikan cerita, lepas spy mereka manghantar report, performance aku dan keluarga mencapai tahap yg ditetapkan... OKE! AKU MEREPEK! haha.. spy deorang tanye2 jiran pasal keluarga kami.. lepas deorang sume masuk meeting, deorg bersepakat la sy dan bekas boyfriend (dipanggil begini sebab sekarang namanya tunang) akan ditunangkan pada cuti sekolah ni... ho mak aiiiii terkejut la aku! dah la masa tu aku tgh bz gile siapkan tesis.. masa tu jugak la aku nk fikir pasal bertunang...

disebabkan tunang aku ade kursus sampai rabu, so aku pun amek peluang siapkan tesis tahap gile2 sepanjang minggu tu.. bile dia balik kursus aje, malam khamis tu deorg masuk meeting lagi.. lagi mengejutkan deorang nk dtg rumah pada sabtu minggu yang sama.. nasib baik la correction tesis aku dh siap.. malam tu jugak aku print.. pagi2 buta dh bangun, call mak bgtau plan deorang, biar mak bincang ngan ayah, dan aku pun cari tiket bas tk balik ke rumah..pada masa yg sama, aku hantar 2nd draf pd dr..

alhamdulillah.. segalanya dipermudahkan.. mak ayah aku pun dgn hati terbuka menerima kunjungan keluarga si dia..tesis aku pun selamat dihantar, dan tiket bas pun ade, walaupun aku dpt seat yg gubak skali.. haha.. duduk belakang sekali tu!!! bergoyang2 kepala aku tau.. pening dan sakit kepala gile.. nasib baik x muntah je tau!

bab hantaran, cincin sume, mak aku yg uruskan. mak siap beli dulang utk letak barang hantaran.. haha lawak.. lawak.. org yg plan awal2 pun x beli dulang.. tapi mak aku kate kalo nk pinjam dh tentu xde.. dh la sekarang musim org berkenduri.. so beli aje la.. lagipn berderet lagi yang bakal melangsungkan perkahwinan.. aku ni antara yang nak bukak acara je lepas sepupu aku ziana yg bertunang bulan 2 lepas.. so pas ni sape nk pinjam dulang leh kontek mak aku ye;p

aku sampai rumah pagi jumaat.. hari jumaat tu la aku baru nak cari baju tunang... ahahaa hebat kan???!!!! aku x kesah pun.. sebabnye aku dr dulu xnk majlis bertunang yang grand2... sebab kalo majlis bertunang dh grand, majlis kawin kena super grand.. isyk.. x mampu aku! ayah aku pulak beli ayam hari jumaat tu jugak.. disebabkan pihak lelaki kate nk dtg pukul 1030 pagi, bab tumis2 tu dh dibuat awal2..pas tu disambung pada 2nd day...

yang gubah hantaran pun lagi satu hal... hari jumaat juuuuuuuuugaaakkkk!!! hentam je la labu... pada aku sumenye perfect! alhamdulillah..cuma pada hari kejadian aku rase nk mengamuk la sikit...sebabnye plan asal aku xnk mekap.. habis sume alat mekap zaman purbakala aku tu aku tinggal kt usm.. sebabnya aku mmg xnk pakai.. hari tunang aku tu, ade la makcik ni marah2 aku, paksa aku mekap.. alaa.. bertunang je pun.. buat ape nk ikut orang kan.. kalo ikut aku, pakai baju kurung pun dh cukup tau! eiii nasib baik la kak daya dh pesan suruh senyum sepanjang hari.. kalo tak, ade dh yang makan penampar aku sedas dua.last2 mak sepupu aku tepek la sikit2.. mak su aku pulak memang terbaekkk.. defend aku tuh!!! caaayaaang maksu!

pihak lelaki sampai lmbt sikit.. biasa la.. kalo dh dlm rombongan, mesti macam2 kan.. nasib baik kawan2 aku masa skolah rendah teman aku dlm bilik... opppsss lupe pulak.. aku jemput 2 org je kawan masa skolah.. kwn mase kt u pun 2 org je.. bukan majlis besar pun.. kang x cukup lauk pulak kang kalo jemput ramai2.. sebab kalo budaya kelantan biasanya family kite + family lelaki tu je.. kawan2 xde dtg pun sbnrnye.. yang buat grand2 tu dh berevolusi tu. utk kes aku, aku pilih style lama lagi...

sebab majlis tunang aku ni, ramai la jugak yg x pergi tolong masak kt majlis org lain.. sob sob... terharu... alaa aku kan budak baik yg disayangi seisi kampung.. ecece.. aku tipu oke! deorg pegi kenduri lain lepas knduri aku la.. hik hik..

ape2 pun, selamat menjadi tunangan orang la ye.. eh wish kt sape ntah! haha..meh jamu mata tengok gmbr ye

org kuat majlis.. clockwise: maksu the chef, iffah tukang pakaikan tudung, kak ti tukang touch up... tukang pakai tudung tu jap2 betulkan tudung aku.. pantang aku bergerak tangan dia pun bergerak kat tudung ak,, tukang touch up pulak kejap2 masuk bilik tepek bedak la tepek lipstick la.. adoiii pening2....

kek tu best kan???!!!! ni belah aku punye;p

1:mak bincang ape tah dgn bakal besan;p
2:kami terlaju pulak salam... sampai org x sempat snap.. maklumla mane pernah alami lagi kan....
3 & 6: gelak je laaa... org kompelin x dpt amek gmbr...
4: bakal mak mertua sarung cincin
5: lakon semula lepas tersalam laju2;p

clocwise: ayah sarung ciccin kt tgn bakal menantu, ape daaa salam mcm amek hadiah je! haha, haaa cium tgk pak mertua tu... haha

sesi bergambar gadis2 1

sesi bergambar gadis2 2

yang comel2 yg hadir... yg atas tu comel sikit2 je.. tp letak jugak;p

13 pengomen tegar:

jijie said...

congratz fana! =)

FizahZainal said...

wah sudah bertunang ek??
alhamdullillah..
tahniah..hehe

husna said...

selamat bertunang farhana.
tu la. terkejut jg tgk status kt fb berubah.

brat2104 said...

tahniah yaw!

apai said...

tahniah dik, best2...

Nadiah Sidek said...

patut la cepat2 je siapkan tesis..ehe. congrats! bila nak wat kenduri nasi minyak? sila simpan duit utk sponsor tiket balik malaysia kat akk ye :p

saidah said...

cgrats farhana!!! finally..haha

ainis said...

tahniah farhana...

aman said...

mabruk...semoga sume urusan dipermudahkan allah...

cik oryza said...

jijie: tq tq tq... tkejut kan!

fizah: alhamdulillah..tq;p

kak husna: kebabom!!!! sy pun terkejut;p

brat:mekasih awak!

kak apai: sy tunggu turn kak apai lak... mesti lagi best;)

kak nadiah: waaa!!! sy sponsor tiket bas dr klia ke kelantan aci x;p

saidah: finally!!!huhu

ainis: tq.. tp sape ek ni;p

aman: ameen.. syukran ya ostat

Siti said...

wah tahniah!!

urji hashim said...

thniah dehh,, =)

cik oryza said...

siti & urji: tq:)

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U