JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Tuesday, November 2, 2010

amarah

saya betul-betul marah dan kecewa harini. jarang betul sy rajin nak update terus cerita2 sejak sy duduk kat rumah ni. tapi sebab satu kes ni sy sanggup update.

ceritanye macam ni,dari semalam sy dok usha dah fb sy tu. biasa kan fb tu akan tunjuk jugak events yang kawan2 kita akan hadiri. so salah satunya adalah wedding invitation yang bakal dihadiri kawan sy. dari semalam dok gatal tangan nak klik. sebok je nak tahu sape yang nak kawin kan! harini Allah betul2 bukak kan hati sy untuk klik di invatation tu. biar sy x di invite ponnn.. tapi nama si pengantin lelaki tu betul2 menggamit jari sy ni.. so klik punye klik keluar la empunya nama pengantin tu. XX dan XY. nama mamat tu betul2 sama dengan nama kawan tapi mesra kawan rapat sy.saya pun view profile dia. nasib baik x buat private. umur sama, tempat asal sama, universiti sama pendek kata banyak la persamaannye! pas tu saya pun tengok gambar2 dia pulak. disebabkan kawan sy pernah tunjuk gmbar mamat ni, sy agak ingat-ingat lupala muka mamat ni. sekali tengok, macam sama. dua kali tengok, tak pasti pulak!

lalu saya pun called kawan sy. tnye bila last dia contact mamat nih. orait, jawapannye adalah semalam.baru lagi... aku tanye la ade x dia ckp nak kawin. -tak ade- ceit!! saya silap orang! ohhh kawan saya tnye ape full name dia, termasuk nama ayah okey.. tak tawuuuu!! lupa tengok.. hik hik.. saya tanye lagi, dia pakai kete ape, warna ape etc ect... eh jawapan menepati skema oke.. sebab gmbr kete mamat tu pun ade dalam fb..

tak puas ati, sy bukak balik fb (macam detektif dah rasenye!) tengok nama ayah dia. eh, dekat kad kawin tu ade no fon laaa!! so sy tulis skali no fon mamat tu bersama full nama dia..

iye saaaaanggaaaattttt!!! itu mamat kawan tapi mesra kawan sy tu.. sakitnye atiiii!!! sanggup dia mainkan kawan saya. mulut panggil kawan tu bakal menantu mak dia etc etc, alih2 bertunang ngan orang lain. siap ajak kawan kenal mak bagai, ini jadinye. at least jangan mainkan perasaan orang la...

kenapa saya marah sangat? sebab kawan sy yang jadi mangsa.

knapa saya marah sangat? sebab kes yang sama pernah jadi kat saya, bezanya mamat tu bertunang aje, belum kawin lagi dan saya pun dapat tahu drp orang lain jugak..

bukan tak selidik, tapi orang lagi bijak menipu drpd kita menyelidik

keji kan org macam ni?

** opppsss dah tukar kata ganti diri tau! tunang saya marah cakap aku... wawawawawa kalo tersasul tu ampunkan je la ye;p

3 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

kesiannya kena tipu mcm tu

cik oryza said...

memang kak nadiah.. eii rase macam nak cepuk-cepuk je muka laki tu... huhu

Norhayati Ahmad said...

ada hikmahnyer...k yati pun dah pernah terkena...sabo aje lah...tapi last2 Allah bg husband k yati...y lg baik...Alhamdulillah...

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U