JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Friday, May 7, 2010

thomas cup

dalam keluarga kami, bola sepak bukan satu sukan yang diminati.. adik laki aku sampai boleh tertido masa tengok bola (oh ye, kami tak dilatih keluar melepak kt kedai lama2) dalam keluarga, badminton adalah permainan rasmi. rasenye mak sorang yang xde reket.. ala.. tak de xde reket pun bedal reket ayah jugak;p ayah pulak, dr muda smpai sekarang dia akan make sure setiap minggu dia akan turun ke court sekali atau dua kali seminggu..

jadi masa world cup dulu, dan akan datang pun, rumah kami akan tenang. takkan ade isu berebut channel sebab nak tengok bola... menarik utk orang2 pompuan2 mcm aku;p

tadi tengok berita sukan. oh ye! thomas cup dah dekat... alamatnye ade jugak la yg akan memberi laporan kat bos (ayah) kalo ayah terlepas match penting. org yg memberi laporan adalah....

AKU!!!

kali terakhir malaysia dpt thomas cup adalah pada tahun 1992. masa tu aku baru darjah satu (ok fine, cepat kira berapa umur aku!) dan masa pusingan akhir tu aku teman ayah dan mak tgk match tu (aku syak mak temankan ayah aje) aku bukannye tengok sangat, tapi semangat aje lebih sebab mak ayah tengok kan.. aku pun baring tepi ayah kalo x salah. bile manang aje, ayah pon melompat.. huh! aku yang tido kt sebelah tu pun terkejut.. apekah??? hurm.. hahaha.. urusan org dewasa masa tu (masa tu budak2 x berfikiran terlampau advance mcm skrg)

mula pada saat tu, sume org kalo main badminton nak jadi rashid sidik.. kadang2 smpai berebut-rebut dgn adik2 nk jadi rasid sidik.. lastnye mak kata, ok2 sume pun jadi rashid sidik.. baru la bole main dengan tenang.. ;p

4 pengomen tegar:

Nadiah Sidek said...

akk bernasib baik dpt suami yg tak minat bola sepak! hehe..suka! husband akk minat tenis, badminton, squash..sukan2 mcm tu la

cik oryza said...

nasib baik kan?? heheh

urji hashim said...

ya Allah,,cm mana nihh,,sy se0rg pmnt b0la yg TEGARRRRRR,,aduhsss,, hehe

cik oryza said...

hahahahah... blaja2 la minat badminton. menantu sulung dh mula beralih arah dr bola ke badminton.menantu no 2 sila bertukar!!!

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U