JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Monday, November 9, 2009

diari the broken hearted girl

HAH? AKU BROKEN HEARTED? HAHAH... KALO YE SEKALIPUN, JANGAN HARAP AKU LUAH KAT SINI...

atas dasar kesenioritian aku dlm arena putus cinta a.k.a broken hearted nih, ade seorg junior dalam bidang yg sama pernah tanye aku... aku lupe soklannye, tp lebih kurang mcm ni la "akak, ape yang menyebabkan seseorang tu bile clash impaknya smpi bunuh diri?" atau kalo transfer ke situasi yang sewaktu dengannya, "ape yang menyebabkan seseorang tu bila clash dia jadi mcm hilang sumenye dlm dunia ni, mcm dh xde ape2 yang tinggal"

drp pengalaman aku, aku mengalami transformasi dr dua keadaan nih. masa aku undergrads dulu mmg masa aku break aku down gile..siap leh menangis dlm kelas beb.. tp bukan la teresak2.. cuma air mata yang mengalir...

but then, as time passed, aku blaja sikit2, nak2 pulak selepas dimurahkan rezeki ke Makkah, aku banyak berubah (aku rase la.. betul ke tak tnye kawan2 aku).

drpd transformasi ni, aku boleh buat satu kesimpulan. walau betapa cintanya korang pada pasangan korang, tp jangan lah letak dia di tempat tertinggi.. mulut bercakap memang sangat mudah.. bila orang tnya mcm mana kamu cintakan ALLAH dan macam mane kamu cintakan pasangan kamu, jwpn yang mmg konfem, ALLAH lain, pasangan saya lain.. kan? tp lain yang mcm mane? mereka je yang tahu..

lagi satu, bila kapel ni, kebergantungan kepada pasangan sangat tinggi.. sikit2 abg, sikit2 syg.. sume nak ngadu kt pasangan.. padahal bukannye ade ikatan yang sah pun. masa tu mata macam ditutup2 je drpd mintak bantuan drpd ALLAH. kononnye pandangan pasangan tu the best la..sampaikan pandangan mak ayah pun ditolak ke tepi...

memang betul, sometimes org kate aku syg pasangan lain drpd aku syg family aku.. yup, betul... syg is syg.. cinta is cinta.. dua benda yang berbeza. xpernah lagi aku dengar org cakap aku cinta ayah aku.. korang ade dengar ke? (english x kira ye... i love u, i love my daddy... aku reject english part nih)

tp kalo untuk ALLAH aku rase x salah kalau korang syg ALLAH dan cintakan ALLAH. biasa kalo cinta ni kan kite sanggup lakukan ape saje.. so mesti la kite sanggup buat ape aje untuk tuhan kite kan? ke macam mane? jadi korang cinta la ALLAH no 1, no 2 baru pasangan.. aci kan? lg pun pasangan tu baru je kenal.. ALLAH? sblm lahir kat dunia lagi korang dh deal ngan ALLAH.

pas tu dr segi kebergantungan tu aku rase payah la sikit utk pasangan yang mcm belangkas tu... 24/7 asek nak bersama.. heii... x muak ke ha? aku yang tengok ni pun bosan.. mcm mane korang tak bosan ha? nak dating silakan (walaupun aku reject idea nih buat masa sekarang) tp korang dating ngan ALLAH sama lama ngan dating ngan pasangan ke? korang ingat ALLAH sama lama dengan korang ingat pasangan ke? aku rase korang dah bole buat calculation berdasarkan korang igt sape lebih.. maksudnye di sini, kalo lebih banyak igt boypren tu, jaga2 la.. bawak2 la igt allah.. kalo lebih banyak igt allah tu, alhamdulillah.. teruskan prestasi.. kalo lebih banyak igt blog? haha.. aku sekeh!

*aku rase mcm genre post aku berbeza gile... baru pas bagi tazkirah la.... huhu

2 pengomen tegar:

Anonymous said...

betul! betul! betul!
ngaku....

-ngegeh-

cik oryza said...

ape yg betulnye? ngegeh sungguh xtulis nama

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U