JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Thursday, August 12, 2010

cikgu yang sensitif

dari dulu, profession perguruan bukan la menjadi pilihan. walaupun kawan2 aku kate aku ni bab meng'explain' best, tapi aku ni memang la tak makan saman. mengapa profession perguruan bukan pilihan aku? sebab aku rase tanggungjawabnye berat gile-selagi budak tu tak pandai, selagi itu la tanggungjawab aku tak terlepas (konon laaa)

kat sini aku kena mengajar form 1 sekelas. seriously! form 1 yang aku ajar ni sama je macam skolah aku yang samseng dolu2 tu... perwatakan budak bijak x terpemer lagi ke ape ke, tak la pulak aku tau! tambah pulak ade budak laki dalam kelas.. aku cakap dia cakap, aku diam dia cakap. bila tanye nganga nganga tak faham ape. bab mengacau orang, main dalam kelas nombor satu... tu belum kira bab malas dtg lab.. asal masa aku je melenggang kangkung ke kelas... konon nak bagi habis masa la kan... sakkkkkkiiittt hati aku nih tau!

semalam aku sakit hati sangat2.. aku x tau la mase aku mengajar tu deorang main baling amende kt kawan deorang. bila aku jegil mata senyum2 mcm kerang busuk... bila suruh jawab, pakat tak nak jawab. paling aku geram, budak cina kt kelas ni dh keluar sekolah, aku syak sebab deorang ni buli budak tu.. dah la he's the only chinese here. aku pun mengepek (membebel) la ape lagi kan! membebel punye membebel, bole pulak aku menangis.. chooooiiiii!

sebab menangis? sebab aku sdih la... sebab masa tu aku ingatkan deorang, mak ayah deorang anta jauh2 (sebab kelas ni majoriti org kelantan) jadi blaja la elok2.. ni pekse pun dpt no last2 wat kecewa mak ayah aje.

aku marah bukan la sebab benci, tapi sebab nak deorang jadi manusia berguna aje...agak2 cikgu2 kite dulu marah2 pun mesti sebab nak kita berjaya kan??

2 pengomen tegar:

brat2104 said...

hehe.. sabor ye... jadi cikgu, mula2 tu mesti nangis punya la..

ada byk sbb nape nangis tu..

nanti dah biasa, xde nangis2 lagi dah.. waktu tu jez pikir, asal ko lg baik dr semalam suda..

cik oryza said...

huhuhu... malas fikir la.. geram sgt

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U