JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, August 15, 2010

berbicara dengan bakal mak mertua:)

sejak bertunang, aku x call lagi mak tunang aku tu.. itu pun lepas aku survey ramai2 orang. ade yg kate call dua minggu sekali, ade yang suruh call sebulan sekali, dan ade jugak yang suruh call bila ade perayaan, contohnye bulan posa dan hari raya...

dalam banyak2 suggestions, aku prefer suggestion yang kate aku patut call masa ade perayaan. sebab? kalo aku call 2 minggu sekali, takut bakal mak mertua naik bosan pulak! best fren aku pun kate gitu jugak.. ye la dia bukannye keje tunggu call kite aje, banyak lagi keje lain.. lagipun kita masaih lagi taraf 'orang luar' sebelum kawin.. sebab aku tak pilih call sebulan sekali? sebab aku takut aku x dpt keep on track.. mane la nak tau kan, kot2 mak mertua kite ni jenis particular gila, sampai tanda tarikh bila kite call.. kalo terlepas mcm mane? huhu.. pilihan ketiga kak dayah yang ajar. katanye: farhana belum jadi menantu dia lagi, jangan kerap sangat.. bila nak puasa, nak raya call la.. ye!! bernas! bernas!!! sy setuju dan saya ikut yang ini!

so hari pertama berpuasa aku call bakal mak mertua aku. mula2 dia x jawab, then dia call balik. masalahnye kat sini, dia mane ade no menantu bertuahnye ini;p

aku: asalamualaikum... sihat ke??
MM: wsalam... sihat alhamdulillah...
aku: selamat berpuasa..
MM: selamat berpuasa...
aku: kenal ke sape ni?
MM: sape ye?
aku: hehe... farhana laaa...

pastu borak punye borak (tak lama sangat la)

MM: ni farhana mane ye?
aku: tunang abe la... huhuhu
MM: ya allah... laaa ana ke...ingat orang dekat2 rumah ni

pastu, baru la cakap dengan lebaih mesra... sblm tu pun mesra, tapi bertambah2 mesra la pas tu;p

alhamdulillah.. senang aje nak cakap ngan mak mertua nih.. pada sape2 nak testing call mak mertua tu, jangan control sangat, tapi jangan lepas laku sangat;p

ha, pastu kan dia pun cite la kat anak lelakinye.... "menantu baik" dia call.. hik hik.. yg x tahan tu dia pun suruh anak dia call ayah aku...HAAA CALL LA... CALL LAAA...(malu la tu;p)

2 pengomen tegar:

brat2104 said...

haha.. bakal mak mertua anda kiut dan sweet. leh lak sembang pjg2 xsure sape.. hik3...

cik oryza said...

memang....memang!!! hehe

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U