JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Saturday, June 27, 2009

kesunyian dtg bertandang balik..ah! dem!

setelah beberapa tahun aku menanti kunjungan spupu aku, gee, akhirnye pagi jumaat baru ni dia ngan adik aku selamat smpi kat penang. WELCOME TO BEUTIFUL PENANG!!! hehehe. pagi2 buta aku keluar bilik (dlm 445 pagi) utk fetch mereka berdua. aku biarkan deorg berehat di bilik dulu sementara tunggu hari cerah sikit.
right after subuh, aku dh kerahkan deorg mandi (wah wah..mcm dtg utk kem ape pulak ad jadual2 mcm ni..haha), then kami pergi breakfast. right after breakfast, lbh kurang pukul 9++ kami pun bertolak ke destinasi pertama iaitu bukit bendera..kami tiba di sana dalan 10 min sblm pukul 10 dan terus beli tiket utk amek train.. org mmg xramai haritu (hari jumaat da..sume org pun bekerja!) jadi kami dpt naik train tnpa menunggu langsung..best kan!
actually, pada aku xde ape yg menarik kt bukit bendera kecuali suhu dia yg sedikit sejuk berbanding suhu kt bawah ni..selain pada tu kalo nk bergambar sikit2 boleh la..so, bila kami sampai je kat sana, budak dua tu terus menuju ke kedai jual souvenir..aku sniri pun lupa ade kedai souvenir kt situ..ape lagi, bizi memilih baju utk sekalian kanak2 la pulak! baju utk yara, abg hakim, kak nani, adik ain, danish, daniel, kak tina..bushra si kecik tu pun ade jugak!! heheh.. seronak la budak2 tu nanti..aku ralat pulak sebab x pulih baju yg ade tulisan 'penang' utk yara,bile balik baru perasan baju yara sorang je x ditulis penang..hm..xpe2..next time cik long beli yg lain utk yara..hehe..
aku rase kami spend byk masa pilih baju budak2 tu je baru ni..tak lama pas tu kai jalan2 kejap, snap sana sikit snap sini sikit dan balik..cuaca pun kurang mengizinkan..gelap semacam je..mcm nk hujan lebat..so aku tak nak amek ape2 risiko, aku ajak gee n adik aku turun.
stamina kami ni boleh tahan jugak..terus ke chowrasta utk usha ape2..hehe..masa aku park kete tu xhujan lagi, tp suddenly hujan sgt lebat..so kami pun spent masa dgn pusing2 dlm bazar tu..pas hujan kurang, gee n nyah pe borong jeruk..hai..berkilo2 jugak le deorg beli..sampai kena usung dua orang pulak tu!
pas tu dgn sume dg penat+sakit kaki+aku yg dh mengantuk gile sebab xleh tdo mlm sblmnye, decide utk balik..tapau mknn from kafe bakti (kt cni deorg dua prg terkejut dgn harga makanan yg murah..ahah..aku dgn bangganye berbagga..hik hik)
malam, kami meneruskan lagi aktiviti jalan2 kami..aku bwk gee n nyah p ferringghi. coursemate aku dr yaman pun join jugak..aku act nk tunjuk pasar mlm yg panjang tu kt deorg..hik hik..penah sungguh kaki ni ukur jalan kat ferringhi tu..sampai nyah ajak balik dh sebab x larat..ape la..kurang stamina betul la...
balik dr ferringhi baru la kelam kabut nk makan mlm..bukan mkn mlm dh..lebih seswai dipanggil supper dh tu..pelik pulak aku rase bila waheeba blk lmbt jugak..huhu..tp dia kate xpe je..so aku pun ape lagi..ok jugak la..
hari ni (hari kedua) xde ape yg boleh kami buat..sebab bus budak2 tu ke kl pukul 330..so pagi kami lepak2 kt bilik je..pas brunch (lunch+breakfast) kami pg bj kejap..ade jugak la 3-4 barang dibeli budak dua tu..pas tu balik rushing2, kemas barang, dan rushed jugak hantar mereka berdua.sedih jugak masa nk melepaskan deorg naik bas tu..ye la, aku tgh tension nk tulis thesis, tbe2 ade org dtg kurangkan tekanan, dan tbe2 org tu balik dh..argh! kesunyian melanda balik..sedihnye..tp itu lah kehidupan..things come and go..roda berputar..dan aku jugak perlu ikut lumrah alam..
jadual menyiapkan thesis semakin menghambat aku.dem! aku mmg tension ni! mak!! nak balik!!! waaaaaaaaa!!!!!

2 pengomen tegar:

nabilA said...

bila nk bawak saya round island?

muahahhahaa

cik oryza said...

ok! nanti nabil blk cni kite g ye..leh naik banana bot!!!!!!!!

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U