JANGAN LUPA TARIKH

join grup ini tanpa paksaan

APA MEREKA KATA

Grab This Widget

RUANG UNTUK MAMI JARUM


ShoutMix chat widget

PARA PELANCONG

YANG KELUAR DAN MASUK KE SINI

Sunday, June 21, 2009

The Barn Buddy Madness

Aku dh ade akaun facebook sejak agak berkurun jugak lamenye..tapi kekerapan aku bukak tu ade la dlm sekali dlm 3 bulan..sebabnye aku rase sgt serabut kt facebook tu.. satu hari, tergerak la hati aku utk bukak facebook. entah cm mane aku tgk ade kwn aku main barn buddy. so aku try usha2 je at first..pas tu aku tak tau la mcm mane aku bole jadi addicted kat game ni..tahap addicted tu sungguh mengharubirumerahkan keadaan aku sebab masa tu kt tempat aku xde tenet. so aku ni takut gile sayur-mayur aku kt barn buddy tu kena curi..oppss...lupe pulak nk ckp..kt barn buddy ni kite boleh curi, tmbh weeds and bugs kt farm org lain...disebabkan aku ni dh gundah gelana betul, aku pun terus pegi cc la..tu kira usaha terakhir dh tu..

:wink:


semalam, muncul pulak satu idea yg 'HEBAT' jugak la..aku nk try kire cost beli sayur2 kt barn buddy tu (of cos guna coins dia la), masa yg spend utk dpt hasil, untung yg aku akn dpt..berikut adalah hasil kiraan aku..hopefully betul la..aku ni slalu careless jugak dlm pengiraan :-P


S-single harverst
D-double harverst
T-triple harverst
Q-quadruple harverst




pengiraan ini adalah berdasarkan masa maksimum, xde kecurian berlaku dan xde fertilizers ditambah..aku bole conclude, kuantiti yg dhslkn dlm masa 165 hr ni sgt jauh berbeza dpd turnips, spi la ke grapes..tapi kalo dr segi wang..xde beza mane pun...so pilih la ikut kesesuaian..

arghhhhH!!!! aku gile barn buddy sampai tahap ni ke???


sungguh melampau

2 pengomen tegar:

nabilA said...

ni wat master ape?
barn buddy eyh?
kos baru ni.
:P

cik oryza said...

ha a...
master in barn buddy;P

 

Pink Girlz Blogger Template | Blogger Clicks DesignBlogger Theme distributed by FREE Templates 4U